Νεαρός με skateboard επιχείρησε να επιβιβαστεί στο Blue Star Myconos με… άλμα κατά τον απόπλου του πλοίου

Ο Λιμενικός Υπηρεσίας και η ομάδα απόπλου του πλοίου ενήργησαν ακαριαία και απέτρεψαν τα χειρότερα-Το περιστατικό συνέβη στη Σύρο-Το πλοίο κατέβασε τον καταπέλτη και επιβίβασε λίγο αργότερα τον νεαρό

Ένα παράτολμο εγχείρημα ενός νεαρού με skateboard στο λιμάνι της Ερμούπολης της Σύρου αναστάτωσε το Λιμενικό και το προσωπικό του πλοίου, όταν είδαν τον νεαρό επιβάτη να προσπαθεί να μπει στο πλοίο με… άλμα την ώρα που σηκώνονταν ο καταπέλτης.

Σύμφωνα με τον καπετάνιο, Ισίδωρο Μαμίδη, οποίος έκανε γνωστό το περιστατικό στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, ενώ το πλοίο Blue Star Myconos είχε πάρει άδεια απόπλου και σήκωνε τον καταπέλτη, εμφανίστηκε ένας νεαρός με skateboard ο οποίος κατευθυνόταν κατευθείαν πάνω στον ήδη κατά το ήμισυ υψωμένο καταπέλτη.

«Πήγαινε κατευθείαν ή να τσακίσει πάνω στα “νύχια” ή να περάσει από κάτω (ο καταπέλτης βρισκόταν σε κίνηση ανόδου) και να πέσει στη θάλασσα.
Όσοι γίναμε μάρτυρες της σκηνής για κλάσματα δευτερολέπτων παγώσαμε.

Ο Λιμενικός Υπηρεσίας (ένας από τους τρεις της βάρδιας ) Ισίδωρος Ρούσσος που βρισκόταν 1 με 2 μέτρα από τον καταπέλτη αντέδρασε αστραπιαία και ψύχραιμα άπλωσε το χέρι, ανέστρεψε την πορεία του προς τα στέγαστρα και τον σταμάτησε σώζοντάς του πιθανότατα τη ζωή.

Προσδεδεμένο ακόμη το πλοίο κατέβασε τον καταπέλτη και επιβίβασε τον νεαρό ο οποίος δήλωσε πως πήγαινε για Μύκονο. Χαμογελαστός επιβιβάστηκε χωρίς σίγουρα να κατάλαβε ότι έφτασε στην εξώπορτα του Αγίου Πέτρου και χρωστάει την ζωή του στον κ. Ισίδωρο Ρούσσο.

»Εγώ δε θα σχολιάσω το συμβάν. Το αφήνω σε όσους έχουν όρεξη να το κάνουν. Το μόνο που θα πω είναι ότι έπεσε σε καλούς λιμενικούς που του έσωσαν τη ζωή και δεν τον συνέλαβαν. Στους συναδέλφους ναυτικούς (που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν άψογη ομάδα απόπλου) το μόνο που μπορώ να πω είναι να παρακαλάνε να μην τους τυχαίνουν τέτοια συναπαντήματα», αναφέρει ο κ. Μαμίδης.