Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Καβάλα [φωτογραφίες]

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» για να παρακολουθήσει την τελετή καθαγιασμού των υδάτων – Ποιος έπιασε πρώτος τον Σταυρό και ποιος τον παρέδωσε στον Μητροπολίτη Στέφανο

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν στο λιμάνι «Απ. Παύλος» της Καβάλας τα Θεοφάνεια.

Το αποκορύφωμα της μεγάλης δεσποτικής εορτής, που πραγματοποιείται  κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου σε ανάμνηση της Βάπτισης του Ιησού Χριστού στον Ιορδάνη ποταμό από τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο, ήταν η τελετή για τον καθαγιασμό των υδάτων, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμος.

Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών οι Καβαλιώτες κατέκλυσαν περιμετρικά τον χώρο και παρακολούθησαν την προσπάθεια των 22 κολυμβητών που προσπάθησαν να πιάσουν πρώτοι τον σταυρό που ρίχθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανο.

Αυτός που τα κατάφερε ήταν ο Νίκος Γιαννικόπουλος, που και στο παρελθόν είχε πιάσει πρώτος τον σταυρό. Φέτος όμως, προς τιμήν του, τον έδωσε στον μικρότερο σε ηλικία από τους 22 τον 13χρονο Θωμά, για να τον επιστρέψει στον Μητροπολίτη και να πάρει αυτός την ευλογία του.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε, μετά από πολλά χρόνια, από το σημείο μπροστά από το Λιμεναρχείο Καβάλας, όπου συγκεντρώθηκαν και οι επίσημοι.