Σύνδεσμος Φιλολόγων Καβάλας: Η έξωση του ΣΦΓΤ από τη στέγη του αποτελεί απειλή για την ιστορική μας μνήμη

Έκκληση στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στέφανο «να λάβει υπόψη τις ευαισθησίες των Καβαλιωτών και να επανεξετάσει την αρχική του απόφαση»

Στο πλευρό του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών στέκεται ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καβάλας, αναφορικά με την επικείμενη μεταστέγαση του ΣΦΓΤ και τη φυγή του από τη στέγη του στην οδό Κύπρου, ενώ απευθύνει έκκληση στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη ΦΝΘ κ. Στέφανο «να λάβει υπόψη τις ευαισθησίες των Καβαλιωτών και να επανεξετάσει την αρχική του απόφαση».

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Φιλολόγων Καβάλας

Ο Σύνδεσμος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας είναι συνδεδεμένος στη συνείδηση των Καβαλιωτών με την πνευματική και πολιτιστική ταυτότητα της πόλης.

Το σκακιστικό του τμήμα με τις διακρίσεις και τα διεθνή βραβεία, ο «Ζέφυρος», το περιοδικό «Υπόστεγο», οι παραστάσεις στο θεατράκι και οι σημαντικές προσωπικότητες που πέρασαν από εκεί αποτελούν τη σύγχρονη ιστορία της πόλης, μια ιστορία για την οποία όλοι οι Καβαλιώτες είμαστε περήφανοι.

Συνεπώς, κάθε ενέργεια που αφορά τη λειτουργία του Συνδέσμου πρέπει να γίνεται με προσοχή, λεπτότητα και απόλυτο σεβασμό στην πολυετή του προσφορά.

Η επικείμενη έξωση του Συνδέσμου από το ιστορικό κτήριο της οδού Κύπρου, που τον στεγάζει επί 65 περίπου έτη, αποτελεί έμπρακτη παραγνώριση της προσφοράς αυτής, αλλά και απειλή για την ιστορική μας μνήμη.

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Καβάλας, ως εκ τούτου, παρακαλεί θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Στέφανο, να λάβει υπόψη τις ευαισθησίες των Καβαλιωτών και να επανεξετάσει την αρχική του απόφαση, προκειμένου να αποκλιμακωθεί η ένταση που έχει προκληθεί.

Καλεί, επίσης, τους βουλευτές και τη δημοτική αρχή να συμβάλουν με όλες τους τις δυνάμεις στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης. Επιθυμία δική μας -όπως και της πλειοψηφίας των συνδημοτών μας- είναι ο Σύνδεσμος να παραμείνει στην ιστορική του Στέγη και από εκεί να συνεχίσει, με πλήρη αίσθηση της βαριάς παρακαταθήκης που κουβαλά, την αδέσμευτη πνευματική του πορεία.