Αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των μεγάλων φορτηγών στην Εγνατία Οδό

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την άρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που τέθηκαν σε ισχύ λόγω των θυελλωδών ανέμων από τα Βαφέικα Ξάνθης έως τον Ίασμο

Στην άρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αφορούσαν στην απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών στην Εγνατία Οδό, από τα Βαφέικα Ξάνθης έως τον Ίασμο, προχώρησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜΘ.

Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και συγκεκριμένα των θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ανατροπής των μεγάλων οχημάτων, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Λόγω της ύφεσης των καιρικών φαινομένων όμως αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητόδρομου για τις νταλίκες που είχε τεθεί σε ισχύ την Τρίτη 9/1.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Ανακοινώνεται ότι, από σήμερα (10-1-2024) και ώρα 10.45΄, σύμφωνα με αποφάσεις των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ξάνθης και Ροδόπης, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Εγνατίας Οδού, μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου Βαφέικων Ξάνθης, του ανισόπεδου κόμβου Ιάσμου και του Δυτικού ανισόπεδου κόμβου Κομοτηνής, λόγω ύφεσης των καιρικών φαινόμενων».