Και ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας αναβάλλει την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας λόγω της μεγάλης διασποράς των ιώσεων

«Η Υγεία είναι υψίστης σημασίας και οφείλουμε να επιδείξουμε συνέπεια λόγου και έργων»: Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, λαμβάνοντας υπόψιν τα επιδημιολογικά δεδομένα του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για τη ραγδαία αύξηση της εμφάνισης του ιού SARS-COV-2 και των άλλων ιών του αναπνευστικού (γρίπης, αναπνευστικού συγκυτιακού-RSV) αποφάσισε την αναβολή της εκδήλωσης της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου

Ο Ιατρικός Σύλλογος θέτει πάντα την υγεία και την ασφάλεια των μελών και των οικογενειών τους, καθώς και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου σε προτεραιότητα.

Παρόλο που η εκδήλωση αποτελεί παράδοση και ευκαιρία για κοινωνική επαφή και επικοινωνία, η Υγεία είναι υψίστης σημασίας και οφείλουμε να επιδείξουμε συνέπεια λόγου και έργων.

Στο σημείο αυτό θεωρούμε υποχρέωση και καθήκον μας να επισημάνουμε την ανάγκη:

  • εμβολιασμού, τόσο για τη γρίπη, όσο και για Covid-19
  • σωστής τήρησης των προληπτικών μέτρων, ειδικά από τους ευάλωτους συμπολίτες μας
  • άμεσης επικοινωνίας των ασθενών με τον θεράποντα Ιατρό τους για τη λήψη αντιικών φαρμάκων, η οποία θα πρέπει να γίνεται στα πρώτα 24ωρα

Η χρήση αντιβιοτικών στις ιογενείς λοιμώξεις είναι περιττή.

Εφιστούμε την προσοχή όλων, προκειμένου να διασφαλίσουμε τη Δημόσια Υγεία και την εύρυθμη λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας.