Θόδωρος Μουριάδης: Η Καβάλα πενθεί για την απώλεια ενός μεγάλου πνευματικού ανθρώπου

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Καβάλας για την απώλεια του Ζήση Α. Βαπορίδη

«Η Καβάλα σήμερα πενθεί, καθώς έχασε έναν άνθρωπο που την αγάπησε πραγματικά και την υπηρέτησε με την πένα του, την ανιδιοτελή προσφορά του και τις δωρεές του μέχρι το τέλος της ζωής του.

Γαλήνιος και πράος, περιστοιχισμένος από την αγάπη των πολιτών της Καβάλας και όχι μόνον, ο Ζήσης Α. Βαπορίδης άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του, πέρα όλων των άλλων, στη Θρακική Εστία Καβάλας, της οποίας υπήρξε ιδρυτικό μέλος, και συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τη σύγχρονη ιστορία της πόλης και τον τόπο που τόσο αγάπησε.

Τρανή έσχατη απόδειξη η δωρεά μιας σπουδαίας συλλογής σπάνιων αρχαίων και παλαιών νομισμάτων στον Δήμο Καβάλας.

Στο δε πλούσιο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνεται ένα έργο ζωής 2.500 και πλέον σελίδων, στο οποίο καταγράφεται η Ιστορία της Καβάλας από την Αρχαιότητα μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 1970, ένα έργο το οποίο δεν πρόλαβε να το δει να κυκλοφορεί.

Η προσφορά ήταν πάντα ίδιον του χαρακτήρα του. Άλλωστε, όπως είχε πει και ο ίδιος: «Από τις πράξεις θα κριθείς όταν οριστικά κλείσεις τα μάτια. Διότι στον τελικό απολογισμό δε μετρά μόνο το να έχεις αποφύγει το κακό Λόγω, Έργω και Διανοία».

Εκφράζω εκ μέρους όλων των Καβαλιωτών τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του για την απώλεια του μεγάλου αυτού πνευματικού ανθρώπου».

Θεόδωρος Μουριάδης
Δήμαρχος Καβάλας