Σύλλογος Εβριτών Καβάλας «Ο Έβρος»: Πρώτη εκδήλωση για το 2024 με βραβεύσεις μαθητών και ιδρυτικών μελών του Συλλόγου

Ο Σύλλογος έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του με «πρωταγωνιστή» την Παράδοση

Μο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εβριτών Νομού Καβάλας «Ο Έβρος» και οι δάσκαλοί του πραγματοποίησαν την καθιερωμένη κοπή βασιλόπιτας, τη βράβευση αριστούχων μαθητών και τη βράβευση ιδρυτικών μελών του Συλλόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους μέλη καί φίλοι του Συλλόγου και ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Ευάγγελος που ευλόγησε τη βασιλόπιτα και ευχήθηκε για καλή δημιουργική χρονιά.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με παραδοσιακά κάλαντα Θράκης από την νεοσυσταθείσα χορωδία του Συλλόγου με χοράρχη τη Σοφία Νεοχωρίτου και ακολούθησαν η κοπή της βασιλόπιτας και η βράβευση των αριστούχων μαθητών μελών του Συλλόγου.

Τη σκυτάλη πήραν τα παιδιά καί χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς από τη βόρεια και ανατολική Θράκη με χοροδιδάσκαλο την Ηρώ Θεοχαροπούλου και ακολούθησε η βράβευση των τριών από τα 21 ιδρυτικά μέλη του Συλλόγου, του Αθανασίου Μπαμπαλίδη, του Δημοσθένη Γιαννακίδη και της Ευφρανθίας Δεμίρη. Τη βράβευση έκανε μέλος του Συλλόγου, Αναστάσιος Μπόγλου, πρώην πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας.

Ποιοι έδωσαν το «παρών»

Εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου: Ιωάννης Πασχαλίδης, Μακάριος Λαζαρίδης, Αγγελική Δεληκάρη.

Εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης: Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού και απασχόλησης, Στυλιανός Ιγνατιάδης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού δια βίου Μάθησης και Μουσικής Εκπαίδευσης, Απόστολος Μουμτσάκης, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, Βάια (Έλσα) Βακιρτζή, ο εντεταλμένος σύμβουλος Παιδικών Σταθμών και προγραμμάτων ΕΣΠΑ, Ανέστης Δημητριάδης.

Εκπρόσωποι Πολιτιστικών Συλλόγων: Της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων, Χρύσα Ιντούδη, υπεύθυνη των Θρακικών συλλόγων Νομών Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Κιλκίς, του αδελφού Συλλόγου Εβριτών Νομού Σερρών, Ειρήνη Καρατζά, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας, Μαρίνα Φιλιππίδου και μέλη του ΔΣ, η πρόεδρος των Μικρασιατών, Σοφία Τσίγκου, ο πρόεδρος του Κέντρου Λαογραφίας Νεάπολη, Βασίλης Ευστρατίου, εκπρόσωποι των Συλλόγων Πελοποννησίων, Δυτικομακεδόνων και Κρητικής Αδελφότητας.