Καβάλα: Σε ποια φάση βρίσκονται οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Νεαπόλεως στα Ποταμούδια [φωτογραφίες]

Ποιες παρεμβάσεις προβλέπει το έργο και ποιος ο σκοπός του-Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί

Τις εργασίες ανάπλασης της πλατείας Νεαπόλεως στην περιοχή των Ποταμουδίων επιθεώρησε το πρωί της Τρίτης 16 Ιανουαρίου 2024 ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος, Αστικής Ανάπτυξης και Βιώσιμης κινητικότητας, Αλέξης Γούλας, παρουσία των αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων.

Ο σκοπός του έργου

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση των συνθηκών κινητικότητας-προσπελασιμότητας στην πλατεία Νεαπόλεως, με παρεμβάσεις που θα παρέχουν ταυτόχρονα άνετες συνθήκες στάσης και παραμονής στους πεζούς.

Οι παρεμβάσεις που εκτελεί η Κοινοπραξία «Α. Πρασίνης και Σία Ε.Ε.-Τσάντας Παναγιώτης» προβλέπουν, μεταξύ άλλων, τον ανασχεδιασμό όλου του χώρου, με την αναδιάταξη των χρήσεων, την αντικατάσταση των υλικών με άλλα, πιο φιλικά προς το περιβάλλον και προς τους χρήστες, τη βελτίωση του αστικού εξοπλισμού (καθίσματα, φωτιστικά, χρώματα, παιχνίδια), την αύξηση του πρασίνου, τον σχεδιασμό του χώρου, ώστε το παιχνίδι να μην περιορίζεται στους συμβατικούς τρόπους, αλλά να απλώνεται σε όλη την έκταση, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να ανακαλύψουν τα δικά τους παιχνίδια και να χρησιμοποιήσουν τον χώρο με το δικό τους τρόπο, την κατασκευή ράμπας, ώστε να εξυπηρετούνται ΑμεΑ, τον φωτισμό με νέα φωτιστικά σώματα, χωνευτά φωτιστικά και προβολείς, την τοποθέτηση βρυσών και πυροσβεστικών φωλιών και έργα αποχέτευσης των ομβρίων της πλατείας.

Όλες οι προαναφερόμενες παρεμβάσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού, ώστε να εξασφαλίζονται οι κατάλληλες συνθήκες για ευχάριστη και μεγαλύτερη παραμονή στον χώρο.

Η ταυτότητα του έργου

  • Προϋπολογισμός: 736.917,31 ευρώ
  • Χρηματοδότηση: Πράσινο Ταμείο ΝΠΔΔ
  • Χρόνος περαίωσης του έργου: 14 μήνες