«Και τώρα…ꓼ Αγωνιζόμαστε!» Η θεατρική παράσταση ενάντια στον καρκίνο

Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε όλη την ελληνική επικράτεια και κάνει πρεμιέρα στο Αμφιθέατρο Φρίξος Παπαχριστίδης στην Ελευθερούπολη - Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την στήριξη των καρκινοπαθών

Η Θεατρική παράσταση «Και ώρα…; Αγωνιζόμαστε!» δεν έρχεται να μιλήσει για κάτι καινούργιο.

Δεν έρχεται να μιλήσει για κάτι ξένο. Αντιθέτως. Είναι εδώ για να μας δείξει πως σε όλα τα «σκοτάδια» υπάρχει και Φως! Ο Καρκίνος ζει ανάμεσα μας και συμπεριφέρεται όπως ένας ακόμη πολίτης αυτού του κόσμου. Έχει δικαιώματα αλλά και υποχρεώσεις. Έχει δικαίωμα να έρθει. Έχει όμως και υποχρέωση να υποχωρήσει όταν τον κοιτάξουμε στα μάτια και του πούμε: «Σε ευχαριστώ για όσα μου έμαθες. Τώρα μπορείς να φύγεις».

Οι πρωταγωνιστές της παράστασης είναι άνθρωποι καθημερινοί. Όλοι εμείς.

Ή μάλλον ήταν, γιατί κανείς δεν βγαίνει ίδιος μετά από μία τέτοια μάχη!

Σκοπός της Θεατρικής μας παράστασης είναι η ευαισθητοποίηση των ανθρώπων απέναντι στον καρκίνο, η κατανόηση του προσωπικού αγώνα για επιβίωση των ασθενών και φροντιστών τους και το αισιόδοξο μήνυμα πως τα θαύματα μπορούν πάντα να συμβούν αρκεί να τα πιστέψουμε!

Η παράσταση θα παρουσιαστεί σε όλη την ελληνική επικράτεια και κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο Φρίξος Παπαχριστίδης στην Ελευθερούπολη στις 20.30. Διάρκεια παράστασης 65’. Γενική Είσοδος 12€.

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για την στήριξη των καρκινοπαθών.

Κείμενο: Αντώνης Κοντάκης
Διασκευή-Σκηνοθεσία: Στέλλα Φουρναράκη
Βοηθός σκηνοθέτη: Μένη Κόκκινου
Κοστούμια: Βάσια Πάτση
Στίχοι τραγουδιού και Σύνθεση Πρωτότυπης Μουσικής: Στέλιος Γιαντζακλίδης
Τραγούδι: Δάφνη Γιαντζακλίδου και Στέλιος Γιαντζακλίδης
Σχεδιασμός Φωτισμού: Μπάμπης Δεληγιαννίδης
Μουσική Επιμέλεια: Παναγιώτης Λαζαρίδης
Δημιουργικό Αφίσας: Άγγελος Καπέλας
Audio visual assistant:Mr Print-ΔημήτρηςΤσάκαλος
Κομμώσεις ηθοποιών: Περικλής Τσαχαλίδης
Φωτογραφίες: Ηλίας Κοτσιρέας
Μαγνητοσκόπηση Παράστασης: Ηλίας Τσαγγαλίδης
Παραγωγή: Στέλλα Φουρναράκη, Εταιρία Πολιτιστικής Εκπαίδευσης, Ηθοποιός-Σκηνοθέτης

Παίζουν οι Ηθοποιοί: Δέσποινα Γιαρματζίδου, Κυριακή Κυπραίου Ιωαννίδου, Νίκος Παναγιωτίδης, Κυριακή Ποιμενίδου, Κυριακή Σαρίδου, Ελπίδα Σιδηροπούλου.

Ευχαριστούμε τους Ανθή Αλατά, Ειρήνη Δημητριάδου, Χρύσα Καλοπίση, Άννα Κυρκιζιώτου και Μιχάλη Μερκουρόπουλο, που δάνεισαν την φωνή τους.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς της παράστασης την Βιομηχανία «Θερμοπλαστική ΑΒΕΕ» (Βασίλειος και  Κωστής Μπαλόγλου)και στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΟΙΣΠΕΚαβάλας.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποστηρικτές της παράστασης, τον Δήμο Παγγαίου και το Κέντρο Καθοδήγησης Καρκινοπαθών Κ3.