Στο επίκεντρο η συμμετοχή του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας στις προσκλήσεις του ΕΣΠΑ της ΠΑΜ-Θ

Συνάντηση του θεματικού αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης ΑΜΘ Αλέξανδρου Ιωσηφίδη με το ΔΣ του Κοινωνικού Συνεταιρισμού

Την Παρασκευή 02/02/2024, μετά από πρόσκληση του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας Αλέξανδρου Ιωσηφίδη, πραγματοποιήθηκε επίσημη συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο και Στελέχη του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας (Αγγελική Δημητρακάκη, Σμάραγδος Κρεμύδας, Αντώνιος Κώστας, Θεοδώρα Καγιάννη, Δέσποινα Μαμαλιά, Ιωάννης Παντελίδης, Σοφία Ενίσογλου), που αποτελεί τον πρώτο και τον μεγαλύτερο φορέα του τομέα της Κοινωνικής Οικονομίας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ). Σημειώνεται ότι, ο τομέας αυτός συμπεριλαμβάνεται για πρώτη φορά σε χαρτοφυλάκιο Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη.

Στη συνάντηση αυτή, ο κ. Ιωσηφίδης ενημερώθηκε για το σημαντικό έργο που προσφέρει ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και για την εξαιρετική συνεργασία του με δημόσιους φορείς στην Περιφερειακή Ενότητα (ΠΕ) Καβάλας και στην ΠΑΜΘ γενικότερα τα τελευταία 10 χρόνια, για τη στήριξη ευάλωτων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων, με τη συνεργασία των αρμόδιων Υπουργείων Υγείας και Εργασίας που εποπτεύουν τον ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας.

Βασικό ενδιαφέρον της συζήτησης ήταν η συμμετοχή του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας στις επικείμενες προσκλήσεις του ΕΣΠΑ της ΠΑΜΘ, μέσω του οποίου δίνεται η δυνατότητα δημιουργίας, μέσω του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας, εξειδικευμένων δομών, που θα καλύπτουν κενά και ανάγκες της Π.Ε. Καβάλας και πολιτών της.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε πολύ θετικό κλίμα και, ο κ. Ιωσηφίδης και τα μέλη του ΔΣ του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας, θα πραγματοποιήσουν νέα συνάντηση με τον Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Καβάλας Θόδωρο Μαρκόπουλο και τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χριστόδουλο Τοψίδη.