Φιλανθρωπικό Σωματείο Κυριών Καβάλας «Ο Άγιος Νέστωρ»:  Άπαντες παρόντες στην κοπή της πίτας [φωτογραφίες]

Το σωματείο έκοψε τη βασιλόπιτα του στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Εσπέρια» παρουσία πολύ κόσμου – Πραγματοποιήθηκε η ετήσια ΓΣ και παρουσιάστηκε ο Διοικητικός Απολογισμός της περασμένης χρονιάς

Την Τετάρτη 31-1-2024 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Φιλανθρωπικού Σωματείου Κυριών Καβάλας «Ο Άγιος Νέστωρ» στο ξενοδοχείο Εσπέρια. Το πρόγραμμα προέβλεπε κοπή βασιλόπιτας, ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου κ.κ. Στέφανος.

Η Πρόεδρος του ΔΣ Νίκη Ανέστη ξεκίνησε ευχόμενη καλή χρονιά σε όλα τα παρευρισκόμενα μέλη και κάλεσε τον Σεβασμιότατο να ευλογήσει και να κόψει την βασιλόπιτα. Ο Σεβασμιότατος ευχήθηκε τόσο στις κυρίες του Δ.Σ. όσο και στα μέλη του Σωματείου καλή, δημιουργική  και ευλογημένη να είναι η νέα χρονιά.

Ακολούθησε η παρουσίαση του Διοικητικού και του Οικονομικού Απολογισμού του 2023, ο Προϋπολογισμός του 2024 καθώς και η έκθεση της Εξελεγκτικής Επιτροπής και ολοκληρώθηκε η διαδικασία με την έγκρισή τους από το σώμα και την απαλλαγή του Δ.Σ. για τη διαχείριση του έτους 2023. Η Γενική Συνέλευση επικύρωσε απόφαση του ΔΣ με την οποία ανακηρύχθηκαν δύο μέλη παλαιών ΔΣ, οι κυρίες Γαβριηλίδου Κάτια και Εμμανουηλίδου Ζαχαρούλα, για την πολυετή προσφορά τους στο Σωματείο: επίτιμη Αντιπρόεδρος η πρώτη και επίτιμο Μέλος η δεύτερη.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τη βράβευση δύο πτυχιούχων πια,  υποτρόφων του Σωματείου, οι οποίοι πήραν τα πτυχία τους με ΑΡΙΣΤΑ: του Πρόδρομου Τζουνόπουλου με βαθμό 9,39 από το Τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών, Κατεύθυνση Πολιτικών Σπουδών & Διπλωματίας, της Σχολής Κοινωνικών, Ανθρωπιστικών Επιστημών & Τεχνών, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, και του Δημήτρη Δίπλα με βαθμό 8,66 από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής  & Αθλητισμού, της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής  & Αθλητισμού, του Δ.Π.Θ. Τον έπαινο αριστείας συνόδευε και μία επιταγή των 500 Ε. Ο πρώτος υπηρετεί στο στρατό και δρομολόγησε τις μεταπτυχιακές σπουδές του, ενώ ο δεύτερος ήδη τις ξεκίνησε.

Η τυχερή του απογευματινού στα πιττάκια ήταν το μέλος Βάσω Γαμβρέλλη  Χορηγός της εκδήλωσης (προσφορά όλων των κερασμάτων και της βασιλόπιτας) ακόμη μία φορά ήταν η Αρτοποιεία Φελλαχίδης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και έδωσαν τις ευχές τους οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Ανάπτυξης Αλέξανδρος Ιωσηφίδης και Διεθνών Σχέσεων Χαράλαμπος Δαλκίτζης, η Πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Σμαρώ Νικολαϊδου και τα μέλη του ΔΣ Λαμπαδίτου Αναστασία, Μαρία Κολοκοτρώνη & Κική Λαζάρου, η εκπρόσωπος του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Χρύσα Μπάτζιου, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας Μαρίνα Φιλιππίδου, η Πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Καβάλας Δέσποινα Δρένου, η Πρόεδρος του Ομίλου INNER Wheel Καβάλας Βίνη Βουλγαρίδου και το μέλος Έφη Λοϊζά, η Πρόεδρος του Συλλόγου ΠΝΟΗ για το Παιδί & την Οικογένεια  Γιάννα Χατζηβαρύτη, η υπεύθυνη των Γιατρών του Κόσμου Παράρτημα Καβάλας Άννα Γιοβανιού, και η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου Σταυρούλα Γκουλούση

Αποχωρώντας τα μέλη ευχαρίστησαν τις κυρίες του Διοικητικού Συμβουλίου για την όλη διοργάνωση και τις ευχήθηκαν πολλές και ακόμη πιο μεγάλες δράσεις.

Διοικητικός Απολογισμός από Ιανουάριο 2023 μέχρι Δεκέμβριο  2023

«Αγαπητά μέλη καλησπέρα σας.
Σας ευχαριστούμε που ανταποκριθήκατε στο κάλεσμά μας.
Συγκεντρωθήκαμε σήμερα για να σας παρουσιάσουμε τα πεπραγμένα του Σωματείου από 1/1/2023- 31/12/2023.
To Σωματείο συνεχίζει να είναι πιστοποιημένο ως φορέας παροχής υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

  • Υποτροφίες Φιλομένης Σκούρση: Από τον Ιαν. 2023 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2023 ενισχύσαμε οικονομικά ένδεκα (11) καβαλιώτες φοιτητές. Είχαμε τη χαρά με την ευγενική χορηγία του συμπολίτη μας επιχειρηματία κου Γιάννη Σαρρή και υποστηρίξαμε και 11η υποτροφία. Η χορηγία συνεχίζεται και για το εκπ/κό έτος 2023-24 και ανέρχεται πάλι στο ποσό των 1.500 ευρώ. Οι υποτροφίες αυτές χορηγούνται από το Σωματείο μας ανελλιπώς πάνω από 45 χρόνια.
  • Στείλαμε στις φυλακές Κομοτηνής τα Χριστούγεννα για την βελτίωση των γευμάτων των κρατουμένων κρέας εξασφαλίζοντας πολύ καλή τιμή από την εταιρεία ΚΡΕΚΑ, η οποία και τα παρέδωσε στην Κομοτηνή. Έτσι μέσα από τις δράσεις μας συνεχίζουμε και ενισχύουμε και την τοπική οικονομία. Πήραμε ευχαριστήρια επιστολή από το Διευθυντή των φυλακών.
  • Τέλος Σεπτεμβρίου πραγματοποιήσαμε ένα βραδινό γλεντάκι με μέλη μας, φίλους και φίλες μας κατά γενική ομολογία πετυχημένο. Θα το επαναλάβουμε και φέτος.
  • Την 27η Οκτωβρίου 2023, ημέρα που τιμάται ο Άγιος Νέστορας του οποίου το όνομα φέρει το Σωματείο μας, πραγματοποιήσαμε λειτουργία- αρτοκλασία στον Ιερό Ναό του Αγίου Παύλου. Μετά προσφέραμε καφέ σε όλες τις κυρίες που παραβρέθηκαν. Είναι η εκδήλωση που την πραγματοποιούμε κάθε χρόνο.
  • Την 20/11/23 πραγματοποιήσαμε μαζί με το Σύλλογο ΠΝΟΗ εκδήλωση για τα δικαιώματα του παιδιού. Μια εκδήλωση έγινε μέσα στο 10ο Δημ. Σχολείο Καβάλας στην ΣΤ΄ τάξη σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά με την υπέροχη συμμετοχή των παιδιών, που όπως πάντα μας εκπλήσσουν για την ωριμότητα που παρουσιάζουν.

  • Μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής μας προσφοράς αποφασίσαμε και:

Α) Ανταποκριθήκαμε: ι) στο κάλεσμα που έγινε για την  υποστήριξη των σεισμόπληκτων στην Τουρκία. ιι) Επίσης  στο κάλεσμα που έγινε για την κάλυψη άμεσων αναγκών που είχαν οι πυροσβέστες μας και οι εθελοντές που επιχειρούσαν να κατασβήσουν τις πυρκαγιές  που έπληξαν το Δήμο Νέστου.
Β) Υποστηρίξαμε μερικές οικογένειες με τρόφιμα από εθελοντικές προσφορές των μελών του Δ.Σ.

  • Τοπικά συνεχίζουμε να έχουμε επικοινωνία και συνεργασία, όποτε αυτό απαιτείται, με το Δήμο Καβάλας και τις υπηρεσίες Πρόνοιας του Δήμου, με το Σύλλογο ΠΝΟΗ, με όλα τα Γενικά Λύκεια της πόλης μας, τους Γιατρούς του Κόσμου, τη ΒΙΑ ΣΤΟΠ.
  • Καθώς είμαστε μέλος του ΚΟΙΣΠΕ Καβάλας παραβρεθήκαμε στη Γενική Συνέλευση του 2023.
  • Επιθυμώντας να συμβάλλουμε ακόμη πιο ενεργά στα κοινωνικά πράγματα της πόλης μας, από τον Ιούνιο του 2015 είμαστε μέλος στην κοινωνική σύμπραξη Π.Ε. Καβάλας/Θάσου «Συν-Πράττοντας για όλους» με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Καβάλας. Η συνεργασία αυτή αφορά στην υλοποίηση της Πράξης με τίτλο «Δράσεις επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας/ Θάσου» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού προγράμματος Ι του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους (Τ.Ε.Β.Α.). Υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή , μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή /και βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.
  • Επειδή υπάρχουν και νέα μέλη στη Γ.Σ. σας ενημερώνουμε για την ακίνητη περιουσία του Σωματείου που βρίσκονται επί της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου 25 και είναι : τρία διαμερίσματα (2 στον 2Ο όροφο και 1 στον 4ο), ένα κατάστημα που ενοικιάζουμε (στην I REPAIR) και το γραφείο μας (επίσης στον 4ο όροφο). Η ακίνητη περιουσία του Σωματείου οφείλεται στη μεγάλη δωρεά που έκανε η αείμνηστη Φιλομένη Σκούρση με διαθήκη το 1945. Η πολυκατοικία είναι κτισμένη το 1978 και όπως καταλαβαίνετε συχνά χρειάζεται συντήρηση, κάτι που δημιουργεί και έκτακτες δαπάνες. Ευτυχώς μέχρι σήμερα μπορούμε και ανταποκρινόμαστε σε αυτές. Αυτή τη χρονιά θα γίνει η ανακαίνιση του ασανσέρ και το ποσό προβλέπεται να είναι μεγάλο. Την τελευταία εξαετία έχουμε ανακαινίσει τα δύο από τα τρία διαμερίσματα, το γραφείο μας και το κατάστημα με τον τελευταίο ενοικιαστή ανακαινίστηκε και πάλι.
  • Ευχαριστούμε:

Ι) εσάς τα μέλη μας αλλά και τους φίλους μας που με τις μικρές δωρεές προς το Σωματείο διευκολύνουν το έργο μας. Μακάρι να είχαμε και άλλες τοπικές δωρεές.
ΙΙ) τις κυρίες της Εξελεγκτικής Επιτροπής Τσακαλούδη Μάγδα, Ράπτη Αδελαίδα και Λαδοπούλου Ευαγγελία για την εξαιρετική συνεργασία κατά τον ετήσιο έλεγχο.
III) Ευχαριστούμε τα Μ.Μ.Ε. για την υποστήριξή τους όποτε χρειάστηκε να κάνουμε διάφορες ανακοινώσεις μας ή να παρουσιάσουμε τις δράσεις μας.

  • Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Αρτοποιία Φελλαχίδη, μόνιμο χορηγό μας, γιατί εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει τα κεράσματά μας σε κάθε εκδήλωσή μας.
  • Προσπαθήσαμε και την χρονιά που μας πέρασε για την καλύτερη λειτουργία του Σωματείου μας και πιστεύω ότι τα καταφέραμε.

Προσωπικά ευχαριστώ όλες τις κυρίες του Δ.Σ. για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε για το καλό του Σωματείου.
Σας ευχαριστώ»
Νίκη Ανέστη