Συνταξιούχοι ΙΚΑ Καβάλας: Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή καταστολή που επιλέγει η Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τους φοιτητές

«Ο αγώνας των φοιτητών είναι αγώνας όλου του λαού»: Η ανακοίνωση του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση»

Την αλληλεγγύη τους στους φοιτητές εκφράζουν τα μέλη του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Καβάλας «Η Ενσωμάτωση», μετά και τα όσα διαδραματίστηκαν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και την παρέμβαση της Αστυνομίας και των ΜΑΤ στη Νομική Σχολή ώστε να αποτραπεί η κατάληψη της Σχολής.

Η ανακοίνωση του Σωματείου

Καταγγέλλουμε την πρωτοφανή καταστολή και τον αυταρχισμό που επιλέγει η Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τους φοιτητές και τον δίκαιο αγώνα τους.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη εισβολή των ΜΑΤ στον χώρο της Νομικής σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στην Κομοτηνή που τελούσε υπό κατάληψη μετά από μαζική δημοκρατική διαδικασία Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες! Μάλιστα σε μια αισχρή κίνηση τρομοκράτησης οι δυνάμεις καταστολής προχώρησαν σε προσαγωγή 18 φοιτητών και φοιτητριών μεταξύ των οποίων και εκλεγμένους στους φοιτητικούς Συλλόγους!

Οι φοιτητές δεν είναι εγκληματίες, παλεύουν για δημόσιες και δωρεάν σπουδές, για πτυχία με αξία. Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλου του λαού! Εγκληματική είναι η πολιτική της κυβέρνησης.

Φέρει ακέραια την ευθύνη. Έχει επενδύσει στη συκοφάντηση, τα ψέματα και τον αυταρχισμό γιατί δεν μπορεί να απαντήσει στα δίκαια αιτήματα.
Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές και το δίκαιο αγώνα τους!

Να αφεθούν οι ελεύθεροι οι προσαχθέντες φοιτητές χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία. Έξω τα ΜΑΤ από τις σχολές. Κάτω τα χέρια από τους αγώνες των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας! Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια!