Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ συμμετέχει στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της Μητρόπολης ΦΝΘ

Προετοιμάζεται σειρά επετειακών εκδηλώσεων, καθώς και παράλληλων εκδηλώσεων από τους Δήμους Καβάλας, Νέστου και Θάσου

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου 2024 σύσκεψη και στην συνέχεια παραχωρήθηκε συνέντευξη Τύπου, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας και αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Θόδωρου Μαρκόπουλου για το πρόγραμμα εορτασμού των 100 χρόνων της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου.

Αρχικά επρόκειτο να παραστεί στην σύσκεψη και στην συνέντευξη Τύπου, ο περιφερειάρχης ΑΜ-Θ, Χριστόδουλος Τοψίδης, αλλά δεν κατέστη δυνατόν μετά την πρόσκληση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για να μεταβεί στο Μαξίμου, τόσο για την σύσκεψη των Περιφερειαρχών της χώρας όσο και μια κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μαρκόπουλος τόνισε ότι «τόσο ο Περιφερειάρχης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης όσο και εγώ ως Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας θα στηρίξουμε και θα μετέχουμε στις εκδηλώσεις του εορτασμού των 100 χρόνων. Θα το κάνουμε για να μπορέσουμε και με τις δικές μας δυνάμεις να αναδείξουμε την προσφορά που έχει η Μητρόπολή μας απέναντι στην Ιστορία, αλλά και στον πληθυσμό της περιοχής μας, αυτά τα 100 χρόνια, τόσο σε πνευματικό όσο και σε υλικό επίπεδο, σε δύσκολες εποχές. Να συγχαρούμε τον Σεβασμιώτατο κ. Στέφανο για την προσπάθεια που ξεκίνησε και να εκφράσουμε την πεποίθηση ότι όλα θα εξελιχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Από την πλευρά του ο μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Στέφανος υπογράμμισε ότι «με αφορμή την συγκεκριμένη επέτειο η τοπική μας Εκκλησία, σε συνεργασία με τους τοπικούς Φορείς, προετοιμάζει τη διοργάνωση των καταλλήλων για την περίσταση επετειακών εκδηλώσεων» και παρουσίασε αναλυτικά τις εκδηλώσεις που μέχρι τώρα έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα.

Οι Δήμαρχοι Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης, Νέστου Σάββας Μιχαηλίδης και Θάσου Λευτέρης Κυριακίδης και οι εκπρόσωποι των φορέων που μετέχουν στην τιμητική επιτροπή δήλωσαν την στήριξη τους στον εορτασμό και ότι και αυτοί με την σειρά τους θα προετοιμάσουν πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.

Για τον συγκεκριμένο σκοπό, άλλωστε, συστήθηκε και η παρακάτω Τιμητική Επιτροπή:

  • Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στέφανος
  • Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης και χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος
  • Δήμαρχος Καβάλας, Θεόδωρος Μουριάδης
  • Δήμαρχος Νέστου, Σάββας Μιχαηλίδης
  • Δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης
  • Πρύτανης του ΔΙΠΑΕ, Σταμάτιος Αγγελόπουλος
  • Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας, Σταυρούλα Δαδάκη
  • Πρόεδρος τον Επιμελητηρίου Καβάλας, Μάρκος Δέμπας