To ΓΕΛ του Λιμένα Θάσου στη Βουλή των Ελλήνων

Οι μαθητές της Β’ τάξης τους σχολείου βρέθηκαν εκτός των άλλων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, στην Ακρόπολη, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και συναντήθηκαν με τη βουλευτή Καβάλας Αγγελική Δεληκάρη

Ηπό τις 31-Ιανουαρίου έως τις 03 Φεβρουαρίου 2024 οι μαθητές/τριες της Β τάξης του Γενικού Λυκείου Λιμένα Θάσου συμμετείχαν σε εκδρομή στην Αθήνα στο πλαίσιο του προγράμματος «Επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων». Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους επισκέφτηκαν το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου εντυπωσιάστηκαν από τα πολλά και ποικίλα εκθέματα που εκτίθενται σε αυτό.

Ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ελληνικής Βουλής και είδαν από κοντά την αίθουσα που λαμβάνονται αποφάσεις καθοριστικές για το μέλλον τους. Μάλιστα, είχαν την τύχη να τους υποδεχτεί η κυρία Αγγελική Δεληκάρη, βουλευτής Ν. Καβάλας και καθηγήτρια στο ΑΠΘ., η οποία είχε ενημερωθεί για την προγραμματισμένη επίσκεψη του Λυκείου της Θάσου και θέλησε να τους καλωσορίσει.

Έπειτα, στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη είχαν την τιμή να δούνε από κοντά όλο το τελετουργικό αλλαγής της φρουράς των Ευζώνων, κάτι που τους έμοιαζε με ολόκληρη ιεροτελεστία.

Η επόμενη μέρα τους βρήκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης. Αφού πρώτα επισκέφθηκαν το μουσείο, έπειτα ανηφόρισαν για να δούνε από κοντά το μνημείο του Παρθενώνα. Η επίσκεψη αυτή άφησε τόσο τους μαθητές/τριες όσο και τους καθηγητές/τριες που τους συνόδευαν εκστασιασμένους. Οι φωτογραφίες και τα κείμενα από τα σχολικά βιβλία της ιστορίας έγιναν μνημεία που ορθώνονταν μπροστά τους και μαρτυρούσαν την αλήθεια των κειμένων.

Έπειτα περιηγήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και πήραν μια μικρή γεύση της μετακίνησης με το μετρό. Μια εμπειρία πρωτόγνωρη για τους περισσότερους. Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι μαθητές/τριες επισκεφθήκανε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και ξεναγήθηκαν στους χώρους των κτιρίων του.

Μέσω αυτών των εκπαιδευτικών εκδρομών δίνεται η δυνατότητα σε πολλούς μαθητές/τριες σχολείων της ελληνικής επαρχίας να βγουν από το μικρόκοσμό τους και να γνωρίσουν από κοντά μέρη ή να επισκεφθούν μνημεία που μέχρι πρότινος είχαν δει μόνο στην τηλεόραση ή είχαν διαβάσει για αυτά στα βιβλία τους. Επίσης, επειδή πρόκειται για μαθητές της Β’ Λυκείου, είναι ένας τρόπος να έρθουν σε επαφή με τους γρήγορους ρυθμούς ζωής μιας μεγαλούπολης που πιθανώς σε ένα χρόνο  να τους φιλοξενεί ως φοιτητές.

Οι καθηγήτριες που συνόδευσαν τη Β’ τάξη του ΓΕΛ Λιμένα ήταν η αρχηγός της εκδρομής Ευαγγέλου Ελισάβετ (χημικός), η Καρακώστα Ευαγγελία (μαθηματικός), η Αργυροπούλου Ελένη (φιλόλογος) και η Διαμαντοπούλου Γεωργία (βιολόγος).