4ο Γυμνάσιο Καβάλας: Εγκρίθηκε η αίτηση του για διαπίστευση στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης Erasmus+

Η διαπίστευση θα δώσει την ευκαιρία στο σχολείο να συμμετέχει σε προγράμματα ανταλλαγής και ενίσχυσης των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών

Την έγκριση της αίτησης του για διαπίστευση στο πλαίσιο της δράσης «Μαθησιακή Κινητικότητα ΚΑ1 στον τομέα της Σχολικής Εκπαίδευσης Erasmus+» έκανε γνωστή με ανακοίνωση του το 4ο Γυμνάσιο Καβάλας. Σ’ αυτήν η διευθύντρια Φωτεινή Φιλιππίδου τονίζει ότι «αυτό αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα για το σχολείο μας αντανακλώντας τη σταθερή δέσμευσή μας προς την υψηλή ποιότητα της εκπαίδευσης..

Η διαπίστευση Erasmus+ θα μας δώσει τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε προγράμματα ανταλλαγής, να ενισχύσουμε τις δεξιότητες των εκπαιδευτικών μας και να προσφέρουμε μια πλούσια εκπαιδευτική εμπειρία στους μαθητές μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η ευκαιρία θα ενισχύσει την πολυπολιτισμική μας προσέγγιση και θα επιτρέψει στους μαθητές μας να αναπτύξουν καλύτερα τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους.

Πιστεύουμε πως μέσω του προγράμματος, θα ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή ταυτότητα, προωθώντας την ανάπτυξη δεξιοτήτων πολιτειότητας. Επιπλέον, θα ενισχύσουμε την εφαρμογή καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθοδολογιών που αναδεικνύουν τη διαφορετικότητα και προάγουν τη συμμετοχή σε πρωτοβουλίες υπέρ του περιβάλλοντος, καθώς και άλλων κοινωνικών και πολιτιστικών πτυχών, στη σχολική μας κοινότητα».