Θάσος: Ψήφισμα συλλόγων για την υποστελέχωση των ΕΛΤΑ στον Λιμένα

Οχτώ σύλλογοι του νησιού υπογράφουν το ψήφισμα και ζητούν άμεση λύση στο πρόβλημα από τη Δημοτική Αρχή και τους αρμόδιους φορείς

Ψήφισμα τοπικών φορέων για την υποστελέχωση των ΕΛΤΑ Λιμένα Θάσου κατατέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού. Οι σύλλογοι και οι φορείς που υπογράφουν το ψήφισμα αναφέρουν ότι «το ζήτημα είναι σοβαρό και θα πρέπει όλοι, με κάθε τρόπο, να επιδιώξουμε την άμεση διευθέτησή του. Αναμένουμε τις περαιτέρω ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και των λοιπών αρμόδιων φορέων».

Υπογράφουν οι τοπικοί φορείς:

  • Πολιτιστικός Σύλλογος Ποταμιάς «Πολύγνωτος Βαγής»
  • Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ποταμιάς
  • Αθλητικός Σύλλογος ΑΟΠ Ποταμιάς
  • Σύλλογος Πυρασφάλειας Ποταμιάς
  • Σύλλογος Ενοικιαζόμενων Δωματίων Ποταμιάς
  • Λαογραφικός Σύλλογος Ποταμιάς «Διονύσος»
  • Λαογραφικός Σύλλογος Παναγίας «Ο Βάκχος»
  • Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ

Το ψήφισμα των φορέων των κοινοτήτων Ποταμιάς και Παναγίας για την υποστελέχωση του Ταχυδρομείου στον Λιμένα

Τον τελευταίο καιρό, εξαιτίας της συνταξιοδότησης του ταχυδρόμου, που ήταν υπεύθυνος για τη διανομή στα χωριά μας, παρατηρείται μια σημαντική δυσλειτουργία, που αναμφίβολα, επηρεάζει δυσμενώς την καθημερινότητα των κατοίκων της Παναγίας και της Ποταμιάς.

Όσοι κάτοικοι -και είναι πολλοί- δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, ώστε να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικους λογαριασμους και ειδοποιητηρια, καλούνται να αναζητήσουν μόνοι τους την αλληλογραφία τους, που συχνά χάνεται, ή βρίσκεται ετεροχρονισμένα, σε χέρια συγγενών, γειτόνων ή και καλοθελητων, καμία φορά, που βρίσκουν αφορμή για κουτσομπολιό, ανάλογα με το θέμα ή το περιεχόμενο των ειδοποιητηριων, που αφήνονται πλημμελώς, σε διάφορα σημεία. Εν ολίγοις, τα προσωπικά δεδομένα των παραληπτών εκτίθενται, πολλές φορές, ανεπανόρθωτα.

Ας μην ξεχνάμε, ακόμη, ότι οι ηλικιωμένοι, ταλαιπωρούνται, σαφώς περισσότερο, καθώς, δυσκολεύονται στην είσπραξη των συντάξεων τούς, γεγονός που επηρεάζει τον βιοπορισμο και την περίθαλψη τους.

Είναι χρέος, λοιπόν, όλων των φορέων της Παναγίας και της Ποταμιάς να διεκδικήσουμε από τη Δημοτική Αρχή να πιέσει με τη σειρά της την περιφέρεια, ωστε να βρεθεί άμεσα μια λύση για την υποστελέχωση του ταχυδρομείου του Λιμένα, που αφέθηκε εδώ και χρόνια να αποψιλωθεί από προσωπικό, στη λογική του λιγότερου κράτους και των ιδιωτικοποιήσεων των υπηρεσιών διανομής, που μας αναγκάζει ήδη, με μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση, να καταφεύγουμε στις πολύ ακριβότερες ιδιωτικές υπηρεσίες διανομής.

Επειδή, λοιπόν, η καθημερινότητα όλων μας είναι ήδη επιβαρυμένη, από την οικονομική κατάσταση και υποβάθμιζεται, διαρκώς, από την χαμηλή ποιότητα υπηρεσιών σε κρίσιμους τομείς, όπως η υγεία, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την περαιτερω αποδιοργάνωση της ζωής μας, κυρίως των πιο ευάλωτων,
Για το λόγο αυτό, ζητούμε από τη Δημοτική Αρχή να μεριμνήσει άμεσα για τη διευθέτηση αυτής της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι κάτοικοι και την επιστροφή στην ομαλότητα.