Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Καβάλας: Συνάντηση με Μακάριο Λαζαρίδη και Θόδωρο Μαρκόπουλο

Ποια θέματα έθεσαν οι γονείς υπόψιν του βουλευτή Καβάλας και του Αντιπεριφερειάρχη αντίστοιχα

Συνάντηση με τον βουλευτή Καβάλας με τη Νέα Δημοκρατία, Μακάριο Λαζαρίδη και με τον Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Θόδωρο Μαρκόπουλο είχαν μέλη της Διοίκησης της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Σχολείων Δήμου Καβάλας.

Τα μέλη της Ένωσης ζήτησαν από τον κ. Μαρκόπουλο να μπουν συνοδοί στα λεωφορεία τα οποία μεταφέρουν μαθητές και ειδικά από τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά Σχολεία. Παράλληλα, ζήτησαν να καταργηθεί το αντίτιμο το οποίο πληρώνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες για τις μετακινήσεις τους με λεωφορεία εντός του αστικού ιστού της πόλης, ενώ αιτήθηκαν και της παραχώρησης χώρων για τις ανάγκες των συνεδρίων του ΚΕΔΑΣΥ.

Αντίστοιχα, στον κ. Λαζαρίδη έθεσαν διάφορα προβλήματα τα οποία άπτονται των σχολικών κοινοτήτων, όπως είναι η ανάγκη για μεγαλύτερη οικονομική ενίσχυση των σχολείων, η άμεση πρόσληψη προσωπικού στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, η πρόσληψη νοσηλευτών και η ενίσχυση του Ειδικού Σχολείου με περισσότερες αίθουσες.

Στη συνάντηση το «παρών» από την πλευρά της Ένωσης έδωσαν ο πρόεδρός της, Βασίλης Μαυρομμάτης, η αντιπρόεδρος, Δέσποινα Τσαρικτσή και η ταμίας, Ιωάννα Αβραμίδου.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024 στις 18:00 η Ένωση θα κόψει τη βασιλόπιτά της στην αίθουσα εκδηλώσεων του 6ου Γενικού Λυκείου Καβάλας (πρώην Πολυκλαδικό).