Δήμος Θάσου: Η ενίσχυση του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας στο προσκήνιο

Συνάντηση του Δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη με το Σωματείο Εργαζομένων και συζήτηση για το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού, και τη δυνατότητα δημιουργίας 2ης βάσης του ΕΚΑΒ εκτός του ΚΥ Πρίνου

Συνάντηση στο Γραφείο του Δημάρχου Θάσου Λευτέρη Κυριακίδη και του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 20 Φεβρουαρίου.

Κατά την συνάντηση, κατόπιν και της από 23-06-2023 σχετικής συνάντησης με το σωματείο εργαζομένων, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους εργαζομένους του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας και συνδέονται άμεσα με την λειτουργία του ΕΚΑΒ στη Θάσο και την εξυπηρέτηση των επειγόντων περιστατικών της Θάσου.

Ειδικότερα συζητήθηκε η πρόοδος των απαιτούμενων ενεργειών εκ μέρους των δύο πλευρών σχετικά με το θέμα της έλλειψης του απαιτούμενου προσωπικού, καθώς και η πρόοδος των ενεργειών για τη δυνατότητα δημιουργίας 2ης βάσης του 6ου ΕΚΑΒ στη Θάσο (εκτός των δομών του Κέντρου Υγείας Πρίνου Θάσου) με την στήριξη του Δήμου Θάσου.

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Δήμαρχος Θάσου δήλωσε:

«Η αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ στην Θάσο, αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας για το Δήμο της Θάσου.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος της Θάσου συνεχίζει να εργάζεται μεθοδικά, σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων και την Διοίκηση του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας, αφενός για την επίλυση των προβλημάτων υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στη Θάσο και αφετέρου για τις δυνατότητες στήριξης εκ μέρους του Δήμου Θάσου, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θάσου.

Στη σημερινή συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του 6ου ΕΚΑΒ Καβάλας επιβεβαιώθηκε για ακόμη μία φορά η στενή συνεργασία μας και συζητήθηκαν αναλυτικά τα σημεία ενίσχυσής της με την στήριξη του Δήμου Θάσου».