Επίσκεψη του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Καβάλας

Τι συζήτησε ο Ευάγγελος Τουρνάς με τη Διοίκηση της Πυροσβεστικής εν όψει μάλιστα και της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου

Το μεσημέρι της Τετάρτης 20 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελου Τουρνά στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Καβάλας, έπειτα από σύσκεψη ευρείας κλίμακας που είχε προηγηθεί στην Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στην Κομοτηνή.

Τον κ. υφυπουργό συνόδευσαν ο Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος Ευάγγελος Φαλάρας, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγος Πυροσβεστικού Σώματος Θεόδωρος Κοσμίδης και ο Διοκητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Αρχιπύραρχος Σπυρίδων Κούτρας.

Τον κ. υφυπουργό υποδέχθηκε ο Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Καβάλας, Πύραρχος Αντώνιος Χρηστίδης, ενώ παρευρέθησαν οι Διοικητές και οι Αξιωματικοί όλων των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού, καθώς και οι Υπάλληλοι της Π.Υ. Καβάλας που εκτελούσαν υπηρεσία τη συγκεκριμένη μέρα.

Ο κ. υφυπουργός, αφού ενημερώθηκε από τον Διοικητή της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Καβάλας για τη δομή, τη σύσταση και τη λειτουργία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού και άκουσε προσεκτικά τα υφιστάμενα προβλήματα και τις υπάρχουσες ανάγκες των Υπηρεσιών, έκανε αναφορά στις προπαρασκευαστικές ενέργειες του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας εν όψει της επερχόμενης αντιπυρικής περιόδου, στα χρηματοδοτικά προγράμματα που υλοποιούνται και στην πρόσληψη νέων Πυροσβεστών που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τέλος, αφού έδωσε τις απαραίτητες κατευθυντήριες οδηγίες σε όλους τους παρευρισκόμενους αναφορικά με την άσκηση του επιχειρησιακού έργου, ανέφερε τη στήριξη και τη συμπαράστασή του σε όλους τους Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους του Νομού Καβάλας.