Το ΑΝΕΜΟΣ φεύγει, το ΝΗΣΟΣ ΛΗΜΝΟΣ έρχεται;

Το πλοίο της Aegean Sea Lines επιστρέφει στις Κυκλάδες στις αρχές Απριλίου

Το πλοίο Άνεμος ταξίδεψε για πρώτη φορά στα νερά του βορείου Αιγαίου και στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» στις αρχές Ιανουαρίου, αντικαθιστώντας τα δρομολόγια τα οποία εκτελούσε μέχρι τότε το Aqua Blue.

Η πρόβλεψη ήταν ότι θα μείνει στη γραμμή της Λήμνου μέχρι να παραχθεί αποτέλεσμα από τον διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό της άγονης γραμμής, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 29 Φεβρουαρίου 2024.

Όπως αναφέρει το limnosfm100 και το ρεπορτάζ της Δέσποινας Βασιλειάδου, οι κάτοικοι των Κυκλάδων αποχαιρέτησαν το πλοίο με έντονα συναισθήματα δυσαρέσκειας, αφού στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα υπήρχε η αίσθηση ότι το πλοίο ανέβηκε στο βόρειο Αιγαίο για να μείνει, πράγμα που διαψεύδεται από τα γεγονότα.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι το Πρέβελης ετοιμάζεται να μετονομαστεί σε Νήσος Λήμνος, με ανοιχτό το ενδεχόμενο, όπως συζητιέται στους ναυτιλιακούς κύκλους, να βάλει πλώρη για το βόρειο Αιγαίο, ενώ η Aegean Sea Lines ανακοίνωσε ήδη στην επίσημη σελίδα της την επανέναρξη των δρομολογίων του Άνεμος στις Κυκλάδες στις 10 Απριλίου 2024.