Δικαιοσύνη για τα Τέμπη! Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί

Εκατοντάδες Καβαλιώτες συμμετείχαν στο πανελλαδικό κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για 24ωρη απεργία στη μνήμη των 57 θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών στην κεντρική πλατεία της πόλης

Να αποτίσουν φόρο τιμής στα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών ζητώντας δικαιοσύνη για την μνήμη τους αλλά και να διαδηλώσουν την εναντίωση τους στις πολιτικές της κυβέρνησης συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες Καβαλιώτες στην πλατεία Ελευθερίας το πρωί της Τετάρτης 28 Φεβρουαρίου. Με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από το «έγκλημα των Τεμπών», σωματεία εργαζομένων, σύλλογοι και συλλογικότητες, φορείς του δημοσίου φορέα αλλά και εκπρόσωποι κομμάτων της αντιπολίτευσης, μαζί με δεκάδες μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της Καβάλας, με κεντρικά συνθήματα «ποτέ ξανά», «να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών», «το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» και συνθήματα για την δωρεάν υγεία και παιδεία.

Στην συγκέντρωση εκπρόσωποι σωματείων και φορέων έλαβαν το λόγο μιλώντας τόσο για το δυστύχημα στα Τέμπη όσο και την κοινωνική – πολιτική κατάσταση στην χώρα ενώ ακολούθησε πορεία στους δρόμους της πόλης.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας Γιάννης Κελγιώργης τόνισε «Ένας χρόνος πέρασε από το δυστύχημα των Τεμπών, 57 συνάνθρωποι μας χάσανε άδικα της ζωή τους και ένα μεγάλο γιατί πλανάται σε όλους μας μέχρι σήμερα. Πρέπει άμεσα να αποδοθεί δικαιοσύνη και οι υπεύθυνοι να πληρώσουν για αυτό το έγκλημα. Από κει και πέρα σήμερα γίνεται μία διαμαρτυρία στην κεντρική πλατεία της πόλης από πολλά σωματεία και πολλούς φορείς, για να διατυπώσουμε την αντίδρασή μας σε όλα αυτά που συμβαίνουν στην καθημερινότητά μας. Δεν μπορούσε ο εμπορικός κόσμος να απουσιάζει μιας και η ακρίβεια δυστυχώς έχει χτυπήσει κόκκινο, πράγμα που το βλέπουμε καθημερινά και ως καταναλωτές, αλλά ως και επιχειρήσεις και οι άνθρωποι οι οποίοι περιμένουμε να ψωνίσουν στα καταστήματά μας, τα χρήματά τους δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά. Λέμε δηλαδή να γίνει κάτι εδώ και τώρα από την πλευρά της πολιτείας στο θέμα της ακρίβειας διότι αυτή η κατάσταση αν συνεχιστεί συνεπικουρούμενη από το φορολογικό, το ασφαλιστικό και όλα τα άλλα τα μύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά ως επιχειρήσεις μας οδηγούνε χωρίς καμία αμφιβολία στο κλείσιμο».

Από την πλευρά του ο Τάσος Ιωαννίδης, πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Καβάλας πρόσθεσε «Ένας χρόνος πέρασε από το έγκλημα στα Τέμπη, εμείς δεν ξεχνάμε και ούτε θα το ξεχάσουμε, αυτό το δυστύχημα το οποίο έγινε πριν ακριβώς από ένα χρόνο. Είμαστε εδώ όλοι να αποτείνουμε φόρο τιμής στη μνήμη όλων αυτών των ανθρώπων που χάθηκαν εκείνη την δύσκολη μέρα. Από την άλλη πλευρά το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ Καβάλας συμμετέχει βέβαια στην 24ωρη πανελλαδική απεργία μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους δημόσιους υπαλλήλους και εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι αυξήσεις που δόθηκαν από την κυβέρνηση είναι απλά ψίχουλα. Δεν φτάνουνε ούτε ο μισθός και στο πρώτο δεκαπενθήμερο ήδη τελειώνει».

Τέλος ο Βασίλης Ποιμενίδης από το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών συμπλήρωσε «Πριν ένα χρόνο τα συνθήματα τα οποία είχανε βγει αυθόρμητα από το λαό ήταν «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», και το δεύτερο ήτανε ότι «το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί». Ένα χρόνο μετά αυτή η εγκληματική πολιτική έστειλε 57 ανθρώπους να απανθρακωθούν στα Τέμπη, ως αποτέλεσμα είχε τον θάνατο του μικρού μαθητή του 11χρονου στο σχολείο των Σερρών, ως εγκληματικό αποτέλεσμα είχε να πεθαίνουνε χιλιάδες συνάνθρωποι μας γιατί υποχρηματοδοτούνται τα νοσοκομεία. Η εγκληματική πολιτική αυτή ως αποτέλεσμα έχει για προασπιστούν τα κέρδη των λίγων, των εφοπλιστών, των κατασκευαστικών εταιρειών, να εμπλέκεται η χώρα σε πολέμους από την Ερυθρά θάλασσα, την Ουκρανία, την Συρία μέχρι και στο Περσικό κόλπο».