Καβάλα: Μαθητές και μαθήτριες «καλωσορίζουν» την Άνοιξη στο κέντρο της πόλης

«Χελιδονίσματα 2024» ή αλλιώς τα «Κάλαντα της Άνοιξης»: Μουσικές εκδηλώσεις και παράλληλες δραστηριότητες από τα παιδιά Δημοτικών και Γυμνασίων

Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, ο Δήμος Καβάλας και το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας σε ρόλο οργανωτή και εμψυχωτή, προσκαλούν τα Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας να συμμετάσχουν στα «Χελιδονίσματα 2024» την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 στην κεντρική πλατεία της Καβάλας.

Χώρος συγκέντρωσης θα είναι ο Δημοτικός Κήπος μπροστά από το Δημαρχείo στις 11:00 από όπου στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την πλατεία Ελευθερίας τραγουδώντας τα χελιδονίσματα.

Εκεί θα παρουσιαστεί μουσικό πρόγραμμα από το σχήμα του μουσικοσυνθέτη Χρήστου Χατζόπουλου και από το Μουσικό Σχολείο Καβάλας. Στις παράλληλες δραστηριότητες περιλαμβάνονται απαγγελίες ποιημάτων, ανάρτηση ζωγραφιών στα ταμπλό, κατασκευές (βραχιολάκια Μάρτη και χελιδονοφωλιές), καθώς και παραδοσιακοί χοροί από μαθητές των συμμετεχόντων σχολείων.

Τα «Χελιδονίσματα» είναι τα «Κάλαντα της Άνοιξης», για το τέλος του Χειμώνα και τον ερχομό της Άνοιξης, η οποία συμβολίζει την ελπίδα και την αναγέννηση της ζωής.

Μέσα από την πραγματοποίηση της εκδήλωσης αυτής και των παράλληλων δράσεων επιδιώκεται η ευαισθητοποίηση του μαθητικού πληθυσμού, αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας που θα την παρακολουθήσει, με την έκφραση και διάχυση της ελπίδας, αισιοδοξίας, αλλά και μαχητικότητας για τη ζωή και τα προβλήματά της.