ΟΔΕΓ Καβάλας: Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη

Κοπή βασιλόπιτας για τον Σύλλογο και ένα «ταξίδι» στην Καβάλα του παρελθόντος

Ο Όμιλος Καβάλας για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ), στις 28 Φεβρουαρίου 2024 στις 18:30 στην αίθουσα του Ξενοδοχείου Εσπέρια, πραγματοποίησε την εθιμοτυπική εκδήλωση της κοπής της βασιλόπιτας μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα από μέλη και φίλους.

Παρόντες ήταν ο πατήρ Ηλίας Κωνσταντινίδης ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Στεφάνου, καθώς και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Απόστολος Μουμτσάκης. Μετά την τήρηση ενός λεπτού σιγής από τους παρευρισκόμενους, ως απόδοση τιμής στα θύματα του δυστυχήματος στα Τέμπη και τον σύντομο χαιρετισμό της προέδρου, Μελίνας Παπακωνσταντίνου, το βήμα πήρε ο συμπολίτης Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, ερευνητής της τοπικής μας ιστορίας.

Ο κ. Παπακοσμάς «ταξίδεψε» το ακροατήριο στην Καβάλα του παρελθόντος, που βρίσκεται σε Μουσεία, Πινακοθήκες, Βιβλιοθήκες, Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Ιδρύματα, ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, προσφέροντας εξαιρετική, υψηλού επιπέδου γνώση και πνευματική τροφή.

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Νομού Καβάλας, με τη μικτή του χορωδία, προσέφερε απολαυστικές μουσικές στιγμές χορωδιακού τραγουδιού περιλαμβάνοντας στο ρεπερτόριό του παραδοσιακά τραγούδια, Θεοδωράκη και Χατζηδάκη.

Το Ξενοδοχείο Εσπέρια μεγιστοποίησε τα συναισθήματα ευφορίας, χαράς και βαθιάς ικανοποίησης προσφέροντας πλουσιότατο μπουφέ και άριστη εξυπηρέτηση από το προσωπικό του, ενώ τα πολλά δώρα της λαχειοφόρου αγοράς πρόσθεσαν επιπλέον χαμόγελα στους παρευρισκόμενους.