Καβάλα: Η… καλή μέρα από το πρωί φάνηκε για τη 19η Αλφαβητοπαρέλαση [φωτογραφίες]

Παρέλασαν οι... παροιμίες στους δρόμους της πόλης, σκορπώντας κέφι και χαρά σε μικρούς και μεγάλους

Με ρεκόρ συμμετοχής από τους μικρούς, αλλά και μεγάλους καρναβαλιστές πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024 η 19η Αλφαβητοπαρέλαση, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Καβάλας, τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και των Σχολείων του Δήμου.

Το φετινό θέμα της παρέλασης ήταν οι παροιμίες, με τα παιδιά, αλλά και τους μεγάλους να δίνουν από νωρίς το πρωί τον τόνο της Αποκριάς στους δρόμους της πόλης και με το κέφι  να απογειώνεται στα ύψη!

Η πομπή των καρναβαλιστών ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο Καβάλας και κατέληξε στην πλατεία Ελευθερίας, εκεί όπου το γλέντι συνεχίστηκε στους αποκριάτικους ρυθμούς με dj ,καλώντας μικρούς και μεγάλους σε ξεφάντωμα και χορό μέχρι… τελικής πτώσης.

Στη φετινή αλφαβητοπαρέλαση συμμετείχαν 31 σχολεία, μαζί με τους γονείς των παιδιών, περίπου 3.000 άτομα. Εκτός από τα Σχολεία της Καβάλας, συμμετείχαν και τρία από τη Θάσο, αλλά και από Ελαιοχώρι, Πέραμο, Οφρύνιο, Αμυγδαλεώνα, Καρβάλη, Ζυγό και Κοκκινόχωμα, ενώ το «παρών» έδωσαν και μικροί καρναβαλιστές από την Ξάνθη.