Γέμισε από… «Χελιδονίσματα» η κεντρική πλατεία της Καβάλας [φωτογραφίες]

Το «ευχαριστώ» του 2ου Γυμνασίου Καβάλας για τα «Κάλαντα της Άνοιξης» στην καρδιά της πόλης από τους μαθητές και τις μαθήτριες

Μέμισε από… «Χελιδονίσματα», τα «Κάλαντα της Άνοιξης», την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 η κεντρική πλατεία της Καβάλας, μια εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, τον Δήμο Καβάλας και το 2ο Γυμνάσιο Καβάλας.

Το «ευχαριστώ» του 2ου Γυμνασίου Καβάλας

Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2ου Γυμνασίου Καβάλας ευχαριστούν όλους όσοι αγκάλιασαν τη δράση «Χελιδονίσματα 2024» που διεξήχθη για πρώτη φορά την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024 ως μια οργανωμένη δράση σε επίπεδο Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Πιο συγκεκριμένα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας που αγκάλιασαν την ιδέα αυτή από τη πρώτη στιγμή, καθώς και το δήμο Καβάλας για την τεχνική υποστήριξη που μας παρείχε (ταμπλό και ηχητική κάλυψη).

Πιο ειδικά, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές και μαθήτριες, καθηγητές και δασκάλους, από τα σχολεία που συμμετείχαν ενεργά στην υλοποίηση αυτής της δράσης, παρότι ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος εκείνη τη μέρα: το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το 10ο Δημοτικό Σχολείο, το 12ο Δημοτικό Σχολείο, το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, το 3ο Γυμνάσιο, το 5ο Γυμνάσιο και τέλος το Μουσικό Σχολείο Καβάλας για το μουσικό πρόγραμμα που παρουσίασε με το λαϊκό του σχήμα υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φ. Σπαθάρη.

Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στη συμμετοχή και την παρουσία του ανθρώπου που αναβίωσε τα Xελιδονίσματα πριν 20 χρόνια στην Κομοτηνή, κ. Χρήστο Χατζόπουλο, ο οποίος μας έκανε την τιμή να παρευρίσκεται εκείνη τη μέρα στην πόλη μας και μαζί με ομάδα μαθητών και μαθητριών από την Κομοτηνή παρουσίασαν παραδοσιακά κομμάτια στους παρευρισκόμενους.

Εμείς στο 2ο Γυμνάσιο Καβάλας, ως οργανωτές και εμψυχωτές αυτής της δράσης θετικής ενέργειας, νιώθουμε ευγνωμοσύνη για τις εμπειρίες που αποκτήσαμε και τα συναισθήματα που μοιραστήκαμε εκείνη τη μέρα, και ευελπιστούμε, μέσα από τη μεγαλύτερη συμμετοχή του μαθητικού πληθυσμού, η δράση αυτή να γίνει θεσμός και κάθε 1η του Μάρτη η πόλη μας να πλημμυρίζει από αισιοδοξία και ελπίδα για τη ζωή!