ΦΩΣ για τις γυναίκες: Μια δημιουργική ομάδα στηρίζει έμπρακτα το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Καβάλας

Hermina Athens, MANTILITY και KREO δημιούργησαν συλλεκτικά είδη (μεταξωτό μαντίλι+κόσμημα) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας - Τι αναφέρει η συντονίστρια της δράσης Στέλλα Αργυρίου - Πώς μπορείτε και εσείς να ενισχύσετε τον σκοπό

8Μαρτίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και, εδώ και περίπου μισό αιώνα, «γιορτάζεται» επίσημα σε όλο τον κόσμο με εκδηλώσεις και δράσεις που υπομνηματίζουν τον διαρκή αγώνα των γυναικών για ισότητα και αναγνώριση.

Για το 2024, η πάντα ευαισθητοποιημένη σε θέματα Έμφυλης Βίας και όχι μόνο, ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου «έφερε» μαζί μια δημιουργική ομάδα νέων ανθρώπων από τον χώρο του Design και της Μόδας και μαζί δημιούργησαν τη δράση «ΦΩΣ», με αποτέλεσμα συλλεκτικά προϊόντα που διατίθενται για σκοπό ιερό.

Η δημιουργική ομάδα KREOS δημιούργησε το βασικό σχέδιο, η γκαλερί μεταξιού της MANTILITY το «μετέφρασε» σε μετάξι και το διεθνώς αναγνωρισμένο brand HERMINA Athens το «έντυσε» με ευγενή μέταλλα και πέτρες! Αποτέλεσμα; Ένα συλλεκτικό 100% μεταξωτό μαντίλι και ένα κόσμημα «δεμένο» με ολομέταξο κορδόνι, όλα συλλεκτικά και με μέρος των εσόδων να «πηγαίνει» για τους σκοπούς του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Καβάλας.

Αγοράστε το συλλεκτικό μαντίλι πατώντας εδώ

Αγοράστε το συλλεκτικό κόσμημα πατώντας εδώ

Η συντονίστρια της δράσης «ΦΩΣ» Στέλλα Αργυρίου μίλησε στο KAVALA POST για το πώς «γεννήθηκε» η πρωτοβουλία που, για μια ακόμη φορά, έχει σκοπό όχι μόνο να ευαισθητοποιήσει, αλλά και να βοηθήσει ουσιαστικά.

«Μέσα στον κυκεώνα γεγονότων της καθημερινότητας, θεωρώ ότι ο καθένας μας δίνει τις μικρές ή μεγάλες μάχες του για ομάδες ανθρώπων. Δουλεύοντας πολλά χρόνια με τραυματισμένες ψυχές, η στιγμή που ανακαλύπτουν ότι στην επόμενη μέρα υπάρχει φως είναι ταυτόχρονα και η πρώτη στιγμή που νιώθουν αισιοδοξία», μας είπε η κ. Αργυρίου.

«Μία ιδέα λοιπόν που ξεκίνησε με αφορμή τα γεγονότα. Μία ιδέα σε μία τόσο σημαντική μέρα για να δώσουμε θάρρος σε εκείνες που δίνουν τις καθημερινές μάχες επιβίωσης. Η δική μου μάχη θα είναι πάντα με σκοπό να αναδεικνύεται παντού και άπλετα το φως. Με την ελπίδα πως δεν ξεχνάμε ότι δεν χρειάζεται να ψάχνουμε μεγαλύτερες ηρωίδες από εκείνη που υπάρχει μέσα σας».

Φως

«Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει ο άνθρωπος με τον ερχομό του στη ζωή. Ένα σύμβολο ελπίδας, ύπαρξης, γιορτής της ίδιας της ζωής.
Εμπνευσμένοι από το φως και τον συμβολισμό του, δημιουργήσαμε ένα σχέδιο μαζί με τις εταιρείες Hermina Athens, MANTILITY & την δημιουργική ομάδα των Kreo, καλώντας κάθε γυναίκα να ξεφύγει και να σπάσει τα δεσμά που την κρατάνε στο σκοτάδι.
Όλες οι γυναίκες είναι αυτόφωτα πλάσματα.
Το σκοτάδι είναι μια πρόσκαιρη συνθήκη.
Αυτό το μαντίλι είναι η υπενθύμιση πως η πληγή είναι το σημείο απ’ όπου μπορεί να μπει μέσα σου το φως».