Οι μαθητές του Ζουμπουλάκειου φωνάζουν: «Όχι στη βία, Ναι στη φιλία»

Οι μαθητές της Α’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Καβάλας υλοποίησαν δράσεις για τις σχέσεις μεταξύ των μαθητών με αφορμή την 6η Μαρτίου, που είναι η Πανελλήνια Ημέρα ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό

Το 4ο Γυμνάσιο Καβάλας (Ζουμπουλάκειο) στο πλαίσιο της δράσης «Σχέσεις μεταξύ μαθητών» και με αφορμή την 6η Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό υλοποίησε δράσεις με τίτλο «Όχι στη βία, Ναι στη φιλία».

Πιο συγκεκριμένα, μαθητές της Α’ τάξης με τη βοήθεια του καθηγητή των εικαστικών ασχολήθηκαν με τη σχεδίαση και την κατασκευή κολάζ και αφισών με θέμα την ενδοσχολική βία. Οι μαθητές της Β’ τάξης από την άλλη πήραν συνέντευξη από τη σχολική ψυχολόγο Ελένη Κυργερίδου και δημιούργησαν ένα podcast με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (bullying). Τέλος, οι μαθητές της Γ’ τάξης δημιούργησαν ένα σύντομο βίντεο με τα σημαντικότερα μηνύματα για τη βία στα σχολεία.

Σκοπός των παραπάνω δράσεων είναι η ενημέρωση, η πρόληψη και η αντιμετώπιση του φαινομένου που παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις στη σημερινή πραγματικότητα. Οι μαθητές ζωγραφίζουν, συζητούν και στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα για την ευαισθητοποίηση των μελών της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης κοινωνίας κατά της βίας στα σχολεία μας.

«Ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικούς (Δαλακούρα Κ., Κυριακίδου Δ., Μιχαλοπούλου Α., Παντζάκη Α., Συκούδη Θ.) για τον συντονισμό των δράσεων καθώς και όσους συνεργάστηκαν (Κυργερίδου Ε., Μιχαϊλίδης Χ.) για την υλοποίηση τους. Συγχαρητήρια στους μαθητές μας για την άψογη συνεργασία και την ωριμότητα που επέδειξαν» αναφέρει η ανακοίνωση του σχολείου.

Οι δράσεις μας βρίσκονται στα παρακάτω links.
Podcast: https://youtu.be/RlPJlzYgClc
Βίντεο: https://youtu.be/i4EtP-j5QOg