«Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» στην Καβάλα και στην… πεσμένη γέφυρα [βίντεο]

Ακόμη ένα «αφιέρωμα» στη γέφυρα, πέντε χρόνια μετά την πτώση της. Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Καβάλας στην τηλεόραση του ALPHA για τις ευθύνες για την αποκατάσταση της γέφυρας

Γκρεμισμένη παραμένει η γέφυρα στην Καβάλα σχεδόν πέντε χρόνια μετά την κατάρρευσή της. Το περιστατικό σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2018, όταν τμήμα γέφυρας του κεντρικότερου οδικού άξονα της Καβάλας κατέρρευσε, οδηγώντας παράλληλα στον εγκλωβισμό ενός επιβατικού οχήματος και ενός γερανοφόρου.

Η τηλεόραση του ALPHA και η εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» έκανε ένα… αφιέρωμα στη γέφυρα, με κεντρικό θέμα την αποκατάσταση της ζημιάς και τις θεσμικές ευθύνες που απορρέουν για το «πάγωμα» του έργου, με τον δημοσιογράφο, Νίκο Μάνεση να αναρωτιέται «τις πταίει» για την κατάσταση και αν είναι… τουριστική εικόνα μια πεσμένη γέφυρα σε ένα πανέμορφο σημείο της πόλης.

Ο Δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, μιλώντας στην εκπομπή, επισήμανε ότι η ευθύνη ανήκει στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και συγκεκριμένα για το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η μελέτη που είχε δώσει στην Εγνατία Οδό για την αποκατάσταση της ζημιάς, μια μελέτη η οποία τελικά παραδόθηκε τον Ιούλιο του 2023 για να προχωρήσουν οι εργασίες, ενώ «τρέχει» διαβούλευση για το αν αξίζει -πρακτικά- να αποκατασταθεί η γέφυρα, ένα έργο που αγγίζει τα 5 εκ. ευρώ.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του Δημάρχου Καβάλας από το 29′ και μετά.