Σωματείο Σχολικών Τροχονόμων Καβάλας: Ζητάει τη συμπαράσταση των Σχολείων για τη δικαστική «μάχη» που θα δώσει

Οι τροχονόμοι ζητούν τη συμπαράσταση «για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων»

Το Σωματείο Σχολικών Τροχονόμων της Καβάλας ζητάει τη συμπαράσταση των διευθύνσεων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων της Καβάλας στην εξ αναβολής δίκη την Τρίτη 12 Μαρτίου 2024 στις 09:00 στο Δικαστικό Μέγαρο Καβάλας, για την αναγνώριση του έργου τους, ήτοι την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών και μαθητριών των Δημοτικών Σχολείων και των Νηπιαγωγείων.

«Σας ενημερώνουμε για τον δίκαιο αγώνα μας και σας καλούμε σε συμπαράσταση. Οι Σχολικές Τροχονόμοι βρισκόμαστε καθημερινά δίπλα στα παιδιά εδώ και 25 χρόνια, δίχως ασφάλιση και μισθό, παίρνοντας μόνο ένα επίδομα 173 ευρώ τον μήνα που το ονομάζουν ως “έξοδα μετακίνησης”. Από το 1997 που ξεκίνησε ο θεσμός ως και σήμερα συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τον τίτλο του εθελοντή, τη στιγμή που δεν έχουμε το δικαίωμα -ούτε κι αν αρρωστήσουμε- να λείψουμε έστω και μια μέρα από το πόστο μας, χωρίς να βρούμε αντικαταστάτη. Ήδη, αρκετά Σωματεία και φορείς έχουν δηλώσει πως βρίσκονται στο πλευρό μας. Ελπίζουμε και στη δική σας», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.