Μουσικό Σχολείο Καβάλας: Βραβείο για την παράσταση «Ποιος έζησε καλά και ποιος καλύτερα;»

Το σχολείο που διαγωνίστηκε για πρώτη χρονιά και απέσπασε το βραβείο σκηνογραφίας για την απόδοση του περιβάλλοντος και της ατμόσφαιρας του έργου στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες

Το Σύνολο Έκφρασης και Δημιουργίας του Μουσικού Σχολείου Καβάλας συμμετείχε την Παρασκευή 8 Μαρτίου στους Πανελλήνιους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες 2024 που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη για δέκατη χρονιά από την Πέμπτη 7 έως και το Σάββατο 9 Μαρτίου 2024.

Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν 52 δημόσια και ιδιωτικά σχολεία και πάνω από 650 μαθητές/ριες από όλη την Ελλάδα και την Ομογένεια που διαγωνίστηκαν στις κατηγορίες: βίντεο, θέατρο, ποίηση,  μουσική (μουσικά και χορωδιακά σύνολα), ζωγραφική και φωτογραφία. Για κάθε κατηγορία υπήρχε Κριτική Επιτροπή από καταξιωμένες προσωπικότητες του χώρου της τέχνης.

Το Μουσικό Σχολείο Καβάλας, που διαγωνίστηκε για πρώτη χρονιά, παρουσίασε την θεατρική παράσταση «Ποιος έζησε καλά και ποιος καλύτερα;» (διασκευή του θεατρικού έργου “Invitation to  a party” της Μ. Σούμπερτ) και απέσπασε το βραβείο σκηνογραφίας για την απόδοση του περιβάλλοντος και της ατμόσφαιρας του έργου. Η σχεδίαση των σκηνικών, του φωτισμού, του ήχου και της ενδυμασίας, που αποτέλεσαν τα στοιχεία του σκηνικού περιβάλλοντος, ήταν αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας των μαθητών του Συνόλου υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης καθηγήτριας Βαρβάρας Βουγιουκλή.

«Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές του Σχολείου μας, αλλά και στις συμμετοχές των άλλων σχολείων του νομού μας για τη βράβευση, αλλά κυρίως για την συμμετοχή, που τους έδωσε τη δυνατότητα σε ένα περιβάλλον εκπαιδευτικό να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους στην καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία και παράλληλα να συνειδητοποιήσουν την αξία της τέχνης στη σύγχρονη εποχή» αναφέρει η ανακοίνωση του Σχολείου.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί στο κοινό της πόλης μας με ελεύθερη είσοδο για το κοινό στα τέλη Μαρτίου.