3ο ΓΕΛ Καβάλας: Στους φιναλίστ του European School Radio με τη… δύναμη της φιλίας

Δύο μαθήτριες του σχολείου διακρίθηκαν στον διαγωνισμό «Κάντο να ακουστεί 2024 – Η δύναμη της Φιλίας» παρουσιάζοντας το δάσος ως μεταφορικό σύμβολο της φιλίας

Στον διαγωνισμό «Κάντο να ακουστεί 2024 – Η δύναμη της Φιλίας» του European School Radio, του πρώτου Μαθητικού Ραδιοφώνου, δύο εμπνευσμένες μαθήτριες του σχολείου, η Φαίδρα Μιχαηλίδου και η Μένια Λέφα, με τη συνδρομή της εκπαιδευτικού Έρης Μεϊτανίδου, συμμετείχαν με μια συγκινητική παρουσίαση πάνω στο θέμα της φιλίας.

Μέσα από ένα συναρπαστικό αφήγημα, οι μαθήτριες παρουσίασαν το δάσος ως μεταφορικό σύμβολο της φιλίας. Με ζωηρή γλώσσα και συναισθηματική ένταση, επισήμαναν πώς το δάσος της φιλίας ανθίζει και δίνει τον αέρα του στη ζωή τους.

Το ραδιοφωνικό μήνυμα των μαθητριών αφορούσε στην ανάγκη να φροντίζουμε το δάσος μας, να δίνουμε προσοχή στις σχέσεις μας και να αναπτύσσουμε τη φιλία με αγάπη και σεβασμό. Με τον δημιουργικό τους τρόπο, ανέδειξαν την ομορφιά και τη σημασία της φιλίας.

Ευελπιστούν το μήνυμά τους να αφήσει ένα δυνατό αποτύπωμα στον ακροατή και τελικά, να συνδεθεί συναισθηματικά μαζί του.

Η βράβευση της ομάδας θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία της Κύπρου, το Σάββατο 27 Απριλίου, στο πλαίσιο του «8ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου European School Radio 2024». Το μήνυμά μας μπορείτε να το ακούσετε εδώ: https://vote.europeanschoolradio.eu/results/1

«Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας και ευχόμαστε πάντα να πρωτεύουν και να ξεχωρίζουν με τα έργα τους» αναφέρει η ανακοίνωση του Σχολείου.