Στην Καβάλα ένα από τα πρώτα απογευματινά χειρουργεία στη χώρα: Το «ανέβασε» ο Άδωνις Γεωργιάδης [φωτογραφία]

86χρονος ο πρώτος ασθενής που χειρουργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας με επιτυχία και νοσηλεύεται στη Χειρουργική Κλινική - Τι δήλωσε ο υπουργός Υγείας

Τα απογευματινά χειρουργεία είναι πλέον πραγματικότητα, καθώς μετά τις 16:00 της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024 έγινε το πρώτο, στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στη Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος ασθενής που χειρουργήθηκε ήταν ο 67χρονος Γ. Εμμανουηλίδης, ο οποίος χρειάστηκε αρθροπλαστική στο γόνατο.

Τον ασθενή επισκέφτηκε μάλιστα ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, μαζί με τον υφυπουργό Μάριο Θεμιστοκλέους, με τον 67χρονο να του λέει, με δάκρυα στα μάτια, πως από το 2019 περίμενε να χειρουργηθεί και του δόθηκε η ευκαιρία τώρα με τα απογευματινά χειρουργεία. Το υπουργείο Υγείας, μάλιστα, ανέλαβε το κόστος στα πρώτα χειρουργεία.

Εκτός από το «Παπαγεωργίου», απογευματινά χειρουργεία έγιναν και στα νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, ενώ όπως δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, από αύριο θα ξεκινήσουν και άλλα νοσοκομεία. Την Πέμπτη θα γίνει το πρώτο απογευματινό χειρουργείο στον «Ευαγγελισμό».

Στην Καβάλα την ίδια ώρα έγινε η πρώτη επέμβαση στο πλαίσιο του θεσμού των απογευματινών χειρουργείων, όπως έγραψε ο υπουργός Υγείας: «Ασθενής 86 ετών υποβλήθηκε σε πλαστική ΑΡ βουβωνοκήλης από τους κ. Τριανταφυλλίδη Ιωάννη, Διευθυντή του Χειρουργικού Τμήματος και της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, και τον κ. Λοστορίδη Ευτύχιο, Επιμελητή Β´ Χειρουργικής. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε υπό περιοχική αναισθησία που χορηγήθηκε από την Συντονίστρια Διευθύντρια του Αναισθησιολογικού Τμήματος κ. Κετικίδου Ευγενία. Η επέμβαση ήταν επιτυχής και ο ασθενής νοσηλεύεται στο Χειρουργικό Τμήμα».

Δείτε το σχετικό tweet του υπουργού Υγείας: