Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Καβάλας: Κανένας νοσηλευτής που υπηρετεί στο Χειρουργείο δε συμμετέχει στα απογευματινά χειρουργεία

Ανακοίνωση μετά την πραγματοποίηση του πρώτου απογευματινού χειρουργείο στο Νοσοκομείο Καβάλας – Η εξέλιξη αυτή χαρακτηρίζεται μελανή σελίδα και απόπειρα του ανήθικου εκμαυλισμού

Ως μια μελανή σελίδα στην ιστορία του Νοσοκομείου Καβάλας χαρακτηρίζει το πρώτο απογευματινό χειρουργείο που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 12 Μαρτίου, το Σωματείο των Εργαζομένων. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μιλάει για ένα ισχυρότατο πλήγμα στη θεμελιακή αρχή της ίσης πρόσβασης των συμπολιτών στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου και ξεκαθαρίζει ότι κανένας νοσηλευτής που υπηρετεί σήμερα στο Χειρουργείο του Νοσοκομείου δεν συμμετέχει στην διαδικασία των απογευματινών χειρουργείων.

Η ανακοίνωση αναφέρει σχετικά:

«Τρίτη 12-3-24,με την πραγματοποίηση του πρώτου απογευματινού χειρουργείου στο Νοσοκομείο Καβάλας, γράφτηκε μία μελανή σελίδα στην ιστορία του Νοσοκομείου μας !

Πρόκειται για το ισχυρότερο πλήγμα μέχρι σήμερα στη θεμελιώδη αρχή της ισονομίας και ίσης πρόσβασης των συμπολιτών μας στις υπηρεσίες του Νοσοκομείου μας!

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού προκειμένου να λειτουργήσουν όλες οι χειρουργικές αίθουσες σε προγραμματισμένη, πρωινή, τακτική βάση ώστε να εξαλειφθεί η λίστα αναμονής, επιλέγει να ξεχωρίσει τους συμπολίτες μας σε έχοντες οικονομική δυνατότητα και μη.

Η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αναγνωρίζει πως οι αμοιβές των υγειονομικών είναι εξευτελιστικές αλλά αντί να προχωρήσει σε αυξήσεις επιλέγει να μετακυλήσει το κόστος στους πολίτες και να δελεάσει τους υγειονομικούς να συμμετέχουν σε διαδικασίες που καταστρατηγούν κάθε έννοια της δημόσιας περίθαλψης προκειμένου να λύσουν προβλήματα βιοπορισμού.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Καβάλας  αντιστεκόμαστε στην απόπειρα του ανήθικου εκμαυλισμού, ΚΑΝΕΝΑΣ νοσηλευτής που υπηρετεί σήμερα στο Χειρουργείο του Νοσοκομείου δεν συμμετέχει στην διαδικασία των απογευματινών χειρουργείων !

Ζητάμε συγγνώμη για την ανασφάλεια και την ανησυχία που προκάλεσε στους συμπολίτες μας η πραγματοποίηση του πρώτου απογευματινού χειρουργείου αλλά και από τον ασθενή που υποβλήθηκε στην χειρουργική επέμβαση και αναγκάστηκε προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της υγείας του να μπει στη λογική να πληρώσει!

Δεν υπαναχωρούμε ούτε χιλιοστό από τις αρχές του ΕΣΥ, Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, Ίση πρόσβαση στις Υπηρεσίες του Νοσοκομείου» .