Εκδρομή του Ομίλου για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας Καβάλας στην Αλεξανδρούπολη

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδρομής και οι τρόποι δήλωσης συμμετοχής

Ο Όμιλος για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ) Καβάλας οργανώνει για τα μέλη και τους φίλους του ημερήσια εκδρομή την Κυριακή 7 Απριλίου 2024 στην Αλεξανδρούπολη.

Το πρόγραμμα της εκδρομής

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ξενάγηση, καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής από εξαιρετική, διπλωματούχο ξεναγό, η οποία θα αναφερθεί στην ιστορία, στη μυθολογία και στην ξεχωριστή λαογραφία της Θράκης.

Μετά το Τελωνείο των Κήπων, στο τέλος της Εγνατίας Οδού και την περίφημη Γέφυρα των Κήπων, το πιο κοντινό σημείο στον Έβρο, θα ακολουθήσει επίσκεψη στις Φέρες και ξενάγηση στον βυζαντινό ναό της Παναγίας της Κοσμοσώτειρας του 12ου αι., που είναι μικρογραφία της Αγίας Σοφίας.

Κατόπιν, θα περάσουμε από την Αρχαία Τραϊανούπολη, όπου θα δοθεί έμφαση σε τμήματα της Αρχαίας Εγνατίας Οδού που σώζονται ως τις μέρες μας, και θα δούμε τη «Χάνα», έναν σταθμό του αρχαίου δρόμου.

Στην Αλεξανδρούπολη θα επισκεφτούμε το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, το οποίο έχει τιμηθεί για τη συμβολή του στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης εντός και εκτός Ελλάδος. Εδώ προβάλλεται η πολυπολιτισμικότητα της Θράκης και ο λαϊκός της πολιτισμός.

Θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για γεύμα σε παραθαλάσσιο εστιατόριο με θέα το Θρακικό Πέλαγος και το νησί της Σαμοθράκης, καθώς και για καφέ κοντά στον ψηλό Φάρο, το σύμβολο της πόλης.

Κατά την επιστροφή θα επισκεφτούμε το Πόρτο Λάγος και θα ξεναγηθούμε στους μεταβυζαντινούς Ναούς του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας Παντάνασσας, που βρίσκονται σε δύο νησάκια μέσα στη λιμνοθάλασσα.

Εκκίνηση στις 08:00 από τον Δημοτικό Κήπο (στις σημαίες) με λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Επιστροφή στις 20:00 στον Δημοτικό Κήπο.

Τιμή συμμετοχής 25 ευρώ (Δεν συμπεριλαμβάνεται το γεύμα).

Δηλώσεις συμμετοχής έως 29-3-2024 στα τηλέφωνα:

  • Μελίνα Παπακωνσταντίνου: 6936 168954
  • Εύη Καρατζά: 6977 991149
  • Στο e-mail του ΟΔΕΓ [email protected]