Σωματείο Οικοδόμων Καβάλας: Οι μακελάρηδες των λαών δεν έχουν καμιά δουλειά στην πόλη μας

Η ανακοίνωση του Σωματείου για τη συναυλία από τη χορωδία της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ στην αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης

Με το σύνθημα «Οι μακελάρηδες των λαών δεν έχουν καμιά δουλειά στην πόλη μας» το Σωματείο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Καβάλας αντιδρά στη συναυλία από τη χορωδία της Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ η οποία είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024 στην αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης.

Η ανακοίνωση του Σωματείου

Το Δ/Σ του Σωματείου μας δηλώνουμε την πλήρη αντίθεσή μας και καταδικάζουμε, την απαράδεκτη απόφαση της Δημοτικής Αρχής της Καβάλας, να προγραμματίσει συναυλία με τη Χορωδία της Ανώτατης Στρατιωτικής Ακαδημίας των ΗΠΑ στις 25 Μάρτη, με τη στήριξη και συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου. Απαιτούμε να αποσυρθεί εδώ και τώρα αυτό το αίσχος.

Όποιο μανδύα και να φορέσει η πιο δολοφονική μηχανή της γης, δεν μπορεί να «ξεπλύνει» τα βουτηγμένα στο αίμα χέρια της, που έχουν αιματοκυλίσει λαούς δεκαετίες τώρα.

Όσες όμορφες νότες και να βγάλουν τα όργανά τους, δεν μπορούν να πνίξουν τις κραυγές χιλιάδων και χιλιάδων αθώων που σκοτώθηκαν ανά την υφήλιο, για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντά τους.

Ειδικά αυτό το διάστημα που κάνουν πλάτες στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ και στηρίζουν με τον πιο ωμό τρόπο τη γενοκτονία που συντελείται στη Γάζα, με πάνω από 30.000 νεκρούς Παλαιστίνιους, στη συντριπτική τους πλειοψηφία μικρά παιδιά και γυναίκες.

Ο Καβαλιώτικος λαός έχει και αξίες και μνήμη. Το σύνθημα «ούτε γη ούτε νερό, στους φονιάδες των λαών» θα αντηχεί κάθε φορά που θα προσπαθούν να μας παρουσιάσουν τα «γεράκια του πολέμου» σαν «αθώες περιστερές».