Σωματείο Συνταξιούχων Ναυτικών Καβάλας: Κάτω τα χέρια από τις αποθήκες μεταλλείων 

Το Σωματείο κατηγορεί τον Δήμο Θάσου ότι επιχειρεί να αρπάξει από τον πολιτιστικό σύλλογο το «Κάστρο» τις Αποθήκες με ύπουλες μεθοδεύσεις με σκοπό την εμπορευματοποίηση τους

Βολές κατά της διοίκηση του Δήμου Θάσου εξαπολύει το Σωματείο Συνταξιούχων Ναυτικών Νομού Καβάλας, αναφορικά με την προσπάθεια αξιοποίησης των Αποθηκών των Μεταλλείων στα Λιμενάρια. Με ανακοίνωση του αναφέρει ότι ο Δήμος επιχειρεί να αρπάξει από τον πολιτιστικό σύλλογο το «Κάστρο» τις Αποθήκες Μεταλλείων με ύπουλες μεθοδεύσεις  με σκοπό την εμπορευματοποίηση τους.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Οι συνταξιούχοι οι εργαζόμενοι γενικότερα ο λαός της Θάσου  γνωρίζουμε τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι πολιτιστικοί σύλλογοι του νησιού, μια εθελοντική-συλλογική προσπάθεια που προσπαθεί να διαφυλάξει –αναδείξει  την πολιτιστική κληρονομία του τόπου μας και όχι μόνο, χωρίς καμιά βοήθεια από τον Δήμο Θάσου και το κράτος, απαξιώνοντας όλων των μορφών έμπνευσης και δημιουργίας. Και την ίδια στιγμή ξοδεύονται εκατομμύρια ευρώ για σόου τύπου «γιουροβίζον», τον πολιτισμό των πολυεθνικών την περιθωριοποίηση του πολιτισμού της εργατικής τάξης του λαού.

Ο πολιτιστικός σύλλογος το «Κάστρο» είναι αδιαμφισβήτητα από τους πρωτοπόρους όχι μόνο για το πλούσιο καλλιτεχνικό-επιμορφωτικό του πρόγραμμα, αλλά γιατί αντιλαμβάνεται  τον πολιτισμό ως  δικαίωμα όλου του λαού και μπορεί να αποτελέσει έμπνευση για τους αγώνες του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Το «Κάστρο» ανέδειξε τις αποθήκες μεταλλείων ως ιστορικό τόπο, πήρε ένα καμένο εγκαταλειμμένο κτήριο ετοιμόρροπο και με την προσωπική εργασία, την οικονομική ενίσχυση εθελοντών πέρα των μελών του συλλόγου, κατάφερε σήμερα να είναι προσβάσιμο χωρίς να αλλοιωθεί η ιστορικότητα του κτηρίου. Κόντρα στην απαξίωση όλων των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών όχι μόνο για τις αποθήκες, αλλά και για  το παλατάκι και συνολικά της περιοχής που θα έπρεπε να είναι το στολίδι της Θάσου.

Μια εκδικητική μανία έχει καταβάλει χρόνια τώρα τον Δήμο Θάσου εναντία στον πολιτιστικό Σύλλογο Λιμεναρίων το «Κάστρο» που ισοδυναμεί με κήρυξη ενός πολέμου, και μάλιστα χωρίς προσχήματα. Η Διοίκηση του Δήμου επιχειρεί να αρπάξει από τον πολιτιστικό σύλλογο τις Αποθήκες Μεταλλείων με ύπουλες μεθοδεύσεις  με σκοπό την εμπορευματοποίηση τους.

Αυτό που ενοχλεί τον Δήμο Θάσου είναι ότι: το «Κάστρο» αφουγκράζεται την εκμετάλλευση που βιώνει η εργατική τάξη τα λαϊκά στρώματα, αντιλαμβάνεται τον πολιτισμό ως όπλο ταξικής πάλης και δράσης. Επιδιώκει να μπολιάσει την νεολαία του τόπου μας με τον αληθινό πολιτισμό να τον αγαπήσει, και να τον αγαπήσει ως ένα θεμελιακό στοιχείο της κοινωνικής μόρφωσης που πρέπει να διαθέτει κάθε άνθρωπος για να μπορεί να κατανοεί το κόσμο γύρο του.

Κόντρα στην ναρκοκουλτούρα, τις αυταπάτες, τα ψεύτικα όνειρα, τις κάλπικες αξίες, τα σαπισμένα ιδανικά, τις αντιδραστικές ιδέες, που προωθεί η αστική τάξη και  επιχειρεί να τις παρουσιάσει σαν ριζοσπαστικές, για να αποτρέψει με κάθε τρόπο την νεολαία να δει την αλήθεια για την πραγματικότητα που ζει. Σπρώχνοντας την στον οχαδερφισμό, τον ατομισμό,  την ηττοπάθεια, του τίποτα δεν γίνεται, να την απομακρύνει από την πάλη για μια καλύτερη ζωή για μια κοινωνία χωρίς μισθωτή σκλαβιά».