Αλέξης Γούλας: Στόχος μας να έχουν τελειώσει τα έργα στον Άγιο Νικόλαο μέχρι το Πάσχα!

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Καβάλας για την πορεία των έργων σε Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου, πλατεία Καπνεργάτη και κυκλικό κόμβο Κουντουριώτου

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι οι επαγγελματίες του Αγίου Νικολάου να δουλεύουν απρόσκοπτα το Πάσχα, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Καβάλας Αλέξης Γούλας, μιλώντας στο ALPHA Radio 88,6.

Ο κ. Γούλας έκανε δηλώσεις τόσο για το «ανοιχτό» έργο του Open Mall στο ιστορικό κέντρο της πόλης όσο και για την πορεία της ανάπλασης της πλατείας Καπνεργάτη, με ιδιαίτερη αναφορά και στις πιάτσες των ταξί.

Διαβάστε τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων Γούλα για τα «ανοιχτά» έργα στο κέντρο της πόλης:

«Υπάρχει μία επιστολή η οποία ζητάει κάτι τελευταίες διευκρινίσεις από τους εργολάβους που εργάζονται μέσα στον Άγιο Νικόλαο και μόλις αυτές δοθούν για το αν μπορούν να συνεχίσουν όλοι στα υφιστάμενα ύψη που έχουν τα χαντάκια, υποθέτω ότι θα έρθει και η έγκριση για να τελειώνουμε, να μπουν τα δίκτυα, να υπογειοποιηθούν και να συνεχίσουμε στην τσιμεντόστρωση και στην τοποθέτηση των πλακιδίων από πάνω. Αυτήν τη στιγμή έχει τελειώσει ο κυβόλιθος μπροστά στην εκκλησία όλο το κομμάτι, ξεκίνησαν από χθες στην οδό Ψαρών, έχει μπει ο οδηγός όδευσης των τυφλών και ξεκίνησαν την πλακόστρωση από τη Δοϊράνης προς τα επάνω. Μόλις τελειώσουμε από εκεί, θα ανέβουμε και παραπάνω, στην οδό Έλλης, που είναι τσιμεντοστρωμένα, γενικώς υπάρχουν εργασίες εκεί και συνεχίζουμε».

«Δουλεύουμε πυρετωδώς, ο στόχος από την πρώτη μέρα με τους εργολάβους είναι το Πάσχα οι επαγγελματίες να μπορούν να εργαστούν. Τώρα, αν λείπουν εξαρτήματα ή κάποια παγκάκια, αυτά θα μπουν αμέσως μετά. Από την πρώτη μέρα, έστω κι αν κάποιοι μας κατηγορούν, είμαστε τρεις φορές τη μέρα μέσα στον Άγιο Νικόλαο για να πιέζουμε και να προσπαθούμε να λύνουμε τα μικρά προβλήματα που προκύπτουν, γιατί προκύπτουν πάρα πολλά μικρά προβλήματα, ήταν ένα απαρχαιωμένο δίκτυο με χίλια δυο προβλήματα και καταλαβαίνετε, όταν πας να κάνεις αποκατάσταση, όλα αυτά τα πράγματα θα πρέπει από την αρχή να τα πιάνεις και να είσαι παρών και να τα διορθώνεις, γιατί πολλές φορές οι εργολάβοι περιμένουν να τους πεις τι θα γίνει γιατί δεν είναι όλα μέσα στη μελέτη. Η ουσία είναι ότι αυτό έγινε κατανοητό από τους επαγγελματίες, εγώ κάθε μέρα είμαι εκεί 3-4 φορές, τα παράπονα είναι δεκτά, αλλά βλέπουν και αυτοί ότι προσπαθούμε».

«Για τον κυκλικό κόμβο στην Κουντουριώτου, αν προλάβει ο εργολάβος, αυτός θα ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι. Αν δεν προλάβει, πάμε για Οκτώβριο, δεν πρόκειται να το ανοίξουμε μέσα στο καλοκαίρι. Η πιάτσα ταξί από το παλιό Πρωτοδικείο θα πάει στο τέλος της οδού Γαλλικής Δημοκρατίας, θα γίνει μια διαμόρφωση του πεζοδρομίου και θα είναι τα ταξί εκεί. Ουσιαστικά αλλάζουν γωνία».

«Για τα ταξί στον ΟΤΕ που επηρεάζονται από την ανάπλαση της πλατείας Καπνεργάτη, μένει μία τελευταία συνάντηση να κάνουμε, υπάρχουν οι επιλογές που έχουμε δώσει στον πρόεδρο των ταξί, τις έχουν συζητήσει, κατέθεσαν μία αντιπρόταση, η οποία νομίζω όμως ότι δεν μπορεί να προχωρήσει. Στην επόμενη συνάντηση θα πρέπει να αποφασίσουμε γιατί το έργο κατεβαίνει στην πλατεία Καπνεργάτη και θα πρέπει να γίνουν και οι κατάλληλες διαμορφώσεις. Αν δείτε τον ρυθμό που δουλεύουν στο έργο, πιστεύουμε ότι το επάνω κομμάτι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Ταυτόχρονα, το κάτω κομμάτι θα ξεκινήσει να δουλεύεται, σκάβεις και δεν ξέρεις τι θα βρεις, αλλά ελπίζουμε πως δε θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες που είχαμε με το πάνω κομμάτι».