Τραγουδώντας την Άνοιξη της Λευτεριάς: Η «Καντάτα Ελευθερίας» του Χρήστου Λεοντή στη Μεγάλη Λέσχη Καβάλας [φωτογραφίες]

Οι Χορωδίες του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Περάμου και του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής υπό την «μπαγκέτα» του Θόδωρου Κατάκαλου παρουσίασαν το λαϊκό έργο του μεγάλου Έλληνα συνθέτη με μελοποιημένα κείμενα των Ρήγα, Σολωμού και Μακρυγιάννη

Το χειροκρότημα των θεατών που γέμισαν το βράδυ του Σαββάτου 23 Μαρτίου 2024 την αίθουσα εκδηλώσεων της Μεγάλης Λέσχης απέσπασε η χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Νομού Καβάλας και του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Περάμου Καβάλας, καθώς απέδωσε κατά τρόπο θαυμάσιο την Καντάτα Ελευθερίας του Χρήστου Λεοντή.

Τη Χορωδία της εκδήλωσης, η οποία είχε τον γενικό τίτλο «Τραγουδώντας την Άνοιξη της λευτεριάς 1821», διηύθυνε η μαέστρος Μαρία Σγουρίδου. Ο Θόδωρος Κατάκαλος έπαιξε πιάνο, ενώ τον ρόλο των αφηγητών επωμίστηκαν ο Ανδρέας Λαδάς και η Έμυ Καμπουρίδου.

Την Καντάτα Ελευθερίας παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας Παναγιώτης Μαμτσαδέλης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Απόστολος Μουμτσάκης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου.

Η Καντάτα Ελευθερίας, που θα παρουσιαστεί και σήμερα Κυριακή 24 Μαρτίου, στις 20:00, στον ίδιο χώρο (Μεγάλη Λέσχη), είναι το μοναδικό σύγχρονο λαϊκό μουσικό έργο, το όποιο αναφέρεται στην Επανάσταση του 1821 και είναι γραμμένο σε μελοποιημένα ποιήματα από τον Χρήστο Λεοντή, καθώς και κείμενα των Ρήγα, Σολωμού, Μακρυγιάννη.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση