Η Ιεραποστολική δράση της Μητρόπολης ΦΝΘ στο προσκήνιο

Εορταστική εκδήλωση στο πλαίσιο της «Εβδομάδας της Εξωτερικής Ιεραποστολής» στην Αίθουσα της Πνευματικής Εστίας - Θα προβληθεί υλικό από τις ιεραποστολικές επισκέψεις και δράσεις του Γραφείου Εξωτερικής Ιεραποστολής

Κάθε χρόνο η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ορίζει και η Ιερά Μητρόπολή Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου καθιερώνει την πρώτη εβδομάδα των νηστειών ως «Εβδομάδα της Εξωτερικής Ιεραποστολής», με σκοπό την προβολή του διεξαγομένου ιεραποστολικού έργου της Εκκλησίας ανά την Οικουμένη.

Είναι γνωστόν, ότι η τοπική μας Εκκλησία, δια του Γραφείου Ορθοδόξου Μαρτυρίας και Εξωτερικής Ιεραποστολής, υλοποιεί και συνεχίζει όσα δημιούργησε με την συγκινητική συμμετοχή επωνύμων και ανωνύμων συμπολιτών μας στις ιερές Μητροπόλεις του Ορθοδόξου Πατριαρχείου της Αλεξανδρείας, και ιδιαιτέρως της Ουγκάντα και της Μαδαγασκάρης.

Οι ανεγέρσεις ιερών Ναών, Σχολείων, Ιατρείων και Φαρμακείων, αλλά και η υποστήριξη παιδιών και οικογενειών, μέσω του προγράμματος αναδοχής και υποτροφιών είναι ασφαλώς πρόξενοι χαράς και ικανοποιήσεως.

Στο πλαίσιο του εφετινού εορτασμού το Γραφείο Εξωτερικής Ιεραποστολής μάς προσκαλεί όλους στην Εορταστική Εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα της Πνευματικής Εστίας της Ιεράς Μητροπόλεώς μας την Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024 και ώρα 7 το απόγευμα.

Θα προβληθεί πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από τις ιεραποστολικές επισκέψεις και δράσεις του Γραφείου μαζί με τον χαιρετισμό και το ιεραποστολικό μήνυμα του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντα κ. Σιλβέστρου από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Η ευαισθησία και η αγάπη των Χριστιανών ανά τον κόσμο συντελεί τα μέγιστα στην επιτυχή δράση των ιεραποστολικών κλιμακίων της Εκκλησίας μας και αποφέρει θαυμαστά αποτελέσματα.