Καβάλα: Τέσσερις δικηγόροι για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης

Ζαχαράκης, Ζήσου και Μποζούδης έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον - Εκ νέου υποψηφιότητα θα θέσει ο απερχόμενος Αθανάσιος Αθανασίου

Τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2024, στις 17:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καβάλας, πρόκειται να συνεδριάσουν δια ζώσης τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας με μοναδικό θέμα την εκλογή για τον «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης».

Όπως όλα δείχνουν, ο απερχόμενος «Συμπαραστάτης», δικηγόρος και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας Αθανάσιος Αθανασίου πρόκειται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τη συγκεκριμένη θέση. Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αθανασίου είχε αναλάβει τα καθήκοντά του τον Φεβρουάριο του 2020.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, για τη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Καβάλας έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον ακόμη τρεις δικηγόροι: ο Χρήστος Ζαχαράκης, ο Μάρκος Ζήσου και ο Σωκράτης Μποζούδης.

Για την εκλογή του «Συμπαραστάτη» απαιτούνται τα 2/3 των ψήφων του Σώματος, όπερ σημαίνει ότι η Διοίκηση, παρά την πλειοψηφία που κατέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν μπορεί να εκλέξει «δικό της» άνθρωπο και για στο πρόσωπο του νέου εκπροσώπου του θεσμού θα πρέπει να συνηγορήσει και μέρος της Αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την τετραετία 2014-2019, ο Δήμος Καβάλας δεν είχε Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, καθώς το Σώμα δεν είχε καταφέρει να εκλέξει κάποιον από τους υποψηφίους με τη διευρυμένη πλειοψηφία που απαιτούσε ο Νόμος.

Ο Αθανάσιος Αθανασίου ήταν ο πρώτος «Συμπαραστάτης» του Δήμου Καβάλας. Μένει να δούμε εάν την ερχόμενη Δευτέρα το Δημοτικό Συμβούλιου θα καταφέρει να εκλέξει κάποιον από τους υποψηφίους που θα θέσουν τον εαυτό τους στη διάθεση του Σώματος.