Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ: Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια

Την επίσημη πρόσκληση στον Μακαριώτατο θα επιδώσουν επίσημα στην Αθήνα ο Μητροπολίτης, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, οι Δήμαρχοι Καβάλας, Νέστου και Θάσου, ο πρύτανης του ΔΠΘ η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου 

Σε συνέχεια του ήδη ανακοινωθέντος επετειακού εορτασμού των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου γίνεται γνωστό στην τοπική μας κοινωνία ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, κατά την τακτική συνεδρίαση του Απριλίου της 167ης Συνοδικής Περιόδου, ασχολήθηκε, μεταξὺ των άλλων θεμάτων της ημερησίας διατάξεως, και με την υποβληθείσα πρόταση του Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Στεφάνου σχετικά με την καθιέρωση ως «Συνοδικού Εορτασμού» του καταρτισθέντος επετειακού εορταστικού προγράμματος.

Στο σχετικό Δελτίο Τύπου που διακινήθηκε από την Συνοδική Επιτροπή επί του Τύπου και των Δημοσίων Σχέσεων αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«η Ιερά Σύνοδος κατά την συνεδρίαση της Τρίτης 2 Απριλίου 2024 και υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος έθεσε υπό την αιγίδα αυτής τις εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση εκατό ετών από της ίδρυση της Ιεράς Μητροπόλεως Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου και ενέκρινε το πρόγραμμα των εν λόγω εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από 21 έως 22 Σεπτεμβρίου 2024».

Την επίσημη πρόσκληση στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών θα επιδώσουν αυτοπροσώπως και από κοινού, μετά από τον κατάλληλο συντονισμό για την μετάβαση στην Αθήνα στην έδρα της Ιεράς Συνόδου, όλα τα μέλη της Τιμητικής Επιτροπής του εορτασμού, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, οι Δήμαρχοι Καβάλας, Νέστου και Θάσου, ο πρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου (πρώην ΔΙΠΑΕ), η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καβάλας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας.

Με αφορμή, λοιπόν, την συγκεκριμένη επέτειο η Εκκλησία της Ελλάδος θα τιμήσει την πόλη μας και την ευρύτερη περιοχή μας με την παρουσία του δωδεκαμελούς και διαρκούς διοικητικού οργάνου αυτής Εκκλησίας της Ελλάδος με επικεφαλής τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Παρόμοια καθιέρωση αναμένεται και από μέρους της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως με τον ορισμό της πατριαρχικής αντιπροσωπείας για την ταυτόχρονη παρουσία της στον εορτασμό της τοπικής μας εκκλησίας.

Θερμές απευθύνονται οι ευχαριστίες προς όλους όσους από την πρώτη στιγμή δήλωσαν την ολοπρόθυμη στήριξη τους στην επετειακή αυτή πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως και εξακολουθούν να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους για την επιτυχία των προγραμματιζομένων.