Ελεονώρα Καζαντζίδου: Το δίκαιο και η αλήθεια αποδείχθηκε ότι δεν μπορούν να ηττηθούν

«Όλα αυτά τα βίωσα επί 6 έτη, με τον πιο οδυνηρό τρόπο»: Η καβαλιώτισσα οικονομολόγος και ποιήτρια γράφει για την προσωπική δικαίωσή της, βγαίνοντας «αλώβητη» από μια μεγάλη δικαστική περιπέτεια

Πριν από λίγο καιρό ένας Σύλλογος με φερόμενη έδρα την Καβάλα και χαρακτηρίζονταν ως εκπαιδευτικός φορέας με σκοπό την επιμόρφωση των μελών του σε διάφορους τομείς, απασχόλησε τη Δικαιοσύνη.

Όπως αναφέρονταν στη σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να προσελκύσουν πολίτες, χρησιμοποιούσαν παρανόμως εκπαιδευτικούς όρους για να δημιουργήσουν την εικόνα ενός αναβαθμισμένου φορέα. Επιπλέον, ανακοίνωναν ψευδώς την υλοποίηση προγραμμάτων στο πλαίσιο συνεργασίας με το πανεπιστήμιο Μακεδονίας χωρίς να υπάρχει σχετική σύμβαση, ενώ χορηγούσαν και σχετικές βεβαιώσεις παρακολούθησης αυτών των προγραμμάτων χωρίς την άδεια του Υπουργείου Παιδείας.

Η καβαλιώτισσα οικονομολόγος και ποιήτρια, Ελεονώρα Θ. Καζαντζίδου γράφει για την προσωπική δικαίωσή της, βγαίνοντας «αλώβητη» από μια μεγάλη δικαστική περιπέτεια, τονίζοντας μεταξύ άλλων με ανακοίνωσή της ότι «το δίκαιο και η αλήθεια, όμως, αποδείχθηκε ότι δεν μπορούν να ηττηθούν».

Η ανακοίνωση της Ελεονώρας Καζαντζίδου

Επί έξι και πλέον έτη ζητώ να αποδοθεί δικαιοσύνη και να λάμψει η αλήθεια, όντας αντιμέτωπη με τρεις βαρύτατες κατηγορίες ποινικού χαρακτήρα, αυτές της ψευδούς καταμήνυσης, της ψευδορκίας μάρτυρα και της συκοφαντικής δυσφήμισης κατ’ εξακολούθηση.

Έφτασε λοιπόν η ημέρα,στις 1/4/2024, μετά από τρεις πλήρεις ημέρες διαδικασίας και εξονυχιστικής έρευνας της υπόθεσης, όταν τα λόγια της κ. Προέδρου του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καβάλας: «Κυρία Καζαντζίδου είστε αθώα!» ήρθαν να επισφραγίσουν την ακλόνητη πίστη που έχω στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Αυτή η πεποίθηση, οι αρχές και οι αξίες, με τις οποίες έχω γαλουχηθεί από τους πόντιους γονείς μου, τον Θεόδωρο και την Ανατολή, υπήρξαν η μόνη αιτία, ώστε να μη μου επιτρέπεται να εθελοτυφλώ, να κλείνω τα μάτια σε ο,τι θεωρώ άδικο, παραπλανητικό, δόλιο ή ακόμη χειρότερα, να σιωπώ.

Πρόκειται για έναν προσωπικό απαράβατο ηθικό κανόνα που ακολουθώ ακόμα και αν χρειαστεί να θυσιαστεί η προσωπική μου ευμάρεια αλλά και η ευημερία της οικογένειας και του ανήλικου παιδιού μου. Όλα αυτά τα βίωσα επί 6 έτη, με τον πιο οδυνηρό τρόπο… Το δίκαιο και η αλήθεια, όμως, αποδείχθηκε ότι δεν μπορούν να ηττηθούν.

Όπως προφήτευσε ο μέγας Καζαντζάκης: «Υπάρχει στον κόσμον τούτον ένας μυστικός νόμος, σκληρός και απαραβίαστος: Το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται».

Ευχαριστώ από καρδιάς την οικογένεια, τους φίλους και τον νομικό μου παραστάτη, κ. Παύλο Γκουρτζή που στάθηκαν δίπλα μου σε αυτήν τη διαδρομή.