Η αύξηση του μισθώματος στο πάρκινγκ του Τελωνείου «έβγαλε» έξω τα αστικά λεωφορεία

Η αναπροσαρμογή του μηνιαίου μισθώματος από τα 50 στα 220 ευρώ έβγαλε στις... γειτονιές της πόλης τα 21 λεωφορεία που στάθμευαν μόνιμα στον χώρο του Τελωνείου

Τα 21 από τα 25 λεωφορεία ιδιωτών του στόλου των Αστικών Λεωφορείων του Δήμου Καβάλας που χρόνια τώρα στάθμευαν στον χώρο του πάρκινγκ του Τελωνείου, πλέον σταθμεύουν σε… κάθε γειτονιά της Καβάλας και στην περιφερειακή οδό της πόλης, αφού μετά την ειδοποίηση που έλαβαν από τον επιχειρηματία που μισθώνει το πάρκινγκ του Τελωνείου, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο νέο μίσθωμα που ζητάει.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να σταθμεύουν τα οχήματά τους, θα έπρεπε να καταβάλλουν το ποσό των 220 ευρώ από τα 50 ευρώ που κατέβαλαν μέχρι την 1η Απριλίου 2024, ενώ με το ίδιο ποσό θα μπορούσαν να τα σταθμεύσουν και στο πάρκινγκ βαρέων οχημάτων που τέθηκε σε λειτουργία τις τελευταίες ημέρες.

Το αποτέλεσμα ήταν τα λεωφορεία να σταθμεύουν στον δρόμο μπροστά από το ΔΙΠΑΕ, σε κεντρικούς δρόμους και παράδρομους στον Άγιο Λουκά, στο Περιγιάλι, στη Σέκερη, μετά την Πυροσβεστική και στην περιμετρική.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να συναντήσει την αντίδραση των κατοίκων των εν λόγω περιοχών, οι οποίοι θα δουν χώρους στάθμευσης που χρησιμοποιούσαν για τη στάθμευση των Ι. Χ. αυτοκινήτων τους να καταλαμβάνονται από τα λεωφορεία.

Για το θέμα ρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ Αστικών Λεωφορείων, Στράτος Μακρογιαννίδης, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Δυστυχώς, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Ο Δήμος οφείλει να μας υποδείξει χώρο για τη στάθμευση βαρέων οχημάτων και ο νομικός μας σύμβουλος έχει ήδη απευθυνθεί στη δημοτική αρχή. Το θέμα θα επιλυθεί, όταν το ΚΤΕΛ θα έχει το δικό του αμαξοστάσιο στο Περιγιάλι, οι εργασίες του οποίου είναι σε εξέλιξη».