Ο Όμιλος για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας γνώρισε τις ομορφιές της Αλεξανδρούπολης

Οι εκδρομείς του ΟΔΕΓ Κήπων το βυζαντινό ναό του 12ου αιώνα της Παναγίας Κοσμοσώτειρας, την Αρχαία Τραϊανούπολη και τον σταθμό της αρχαίας Εγνατίας Οδού «Χάνα» καθώς και το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης

Ο Όμιλος για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας (ΟΔΕΓ Καβάλας) πραγματοποίησε εκδρομή στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 7 Απριλίου 2024.

Οι εκδρομείς μετά τη διέλευση τους από το Τελωνείο των Κήπων και την περίφημη Γέφυρα των Κήπων επισκέφθηκαν τις Φέρες όπου και ξεναγήθηκαν στο βυζαντινό ναό του 12ου αιώνα της Παναγίας Κοσμοσώτειρας, ένα από τα καλύτερα δείγματα κωνσταντινουπολίτικης τέχνης στον ελλαδικό χώρο.

Κατόπιν, με κατεύθυνση προς Αλεξανδρούπολη, πέρασαν από την Αρχαία Τραϊανούπολη και από τη “Χάνα” σταθμό της αρχαίας Εγνατίας Οδού. Στην Αλεξανδρούπολη η επίσκεψη στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης, στεγασμένο σε πέτρινο νεοκλασικό κτίριο του 1899, πρόσφερε σε όλους ένα ταξίδι στο χρόνο και στην ιστορία του Έβρου.

Το μεσημεριανό γεύμα σε παραλιακό εστιατόριο με ποικιλία φρεσκότατων ψαρικών εκσφενδόνισε την ικανοποίηση των εκδρομέων. Κατά την επιστροφή, η επίσκεψη στο μαγευτικό Πόρτο Λάγος και η επίσκεψη και ξενάγηση στον μεταβυζαντινό Ναό του Αγίου Νικολάου και της Παναγίας Παντάνασσας επάνω στα δύο νησάκια μέσα στη λιμνοθάλασσα, ήταν το επιστέγασμα μιας μέρας γεμάτης από εμπειρίες επιμορφωτικές και συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης.

Η κατατοπιστική ξενάγηση της ξεναγού, Χριστοφόρου Μαριάννας, παρούσας από την αρχή μέχρι το τέλος της εκδρομής, συνέβαλε στην άρτια ενημέρωση όλων.