Μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης αποκόμισαν καινοτόμες εκπαιδευτικές εμπειρίες μέσω Erasmus [φωτογραφίες]

Πέντε μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί του σχολείου εισήλθαν στον κόσμο της τρισδιάστατης σχεδίασης και εκτύπωσης, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις τεχνολογικές τους δεξιότητες

Μο 1ο ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης, πιστό στη δέσμευσή του να προσφέρει στους μαθητές του σύγχρονες και καινοτόμες εκπαιδευτικές εμπειρίες, πραγματοποίησε με επιτυχία τη δεύτερη φάση της εκπαίδευσής τους στην τρισδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση, στο πλαίσιο του εγκεκριμένου ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, δράση ΚΑ210, επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, με τίτλο “Step by step in 3D printing” και κωδικό σύμβασης 2023-1-RS01-KA210-VET-000154035.

Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, στο Pirot της Σερβίας, η οποία εστιάστηκε στην εκπαίδευση των μαθητών στην τρισδιάστατη σχεδίαση με τη βοήθεια του λογισμικού FreeCAD, η δεύτερη φάση ανοίγει νέους ορίζοντες και ευκαιρίες για τους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου με την εκπαίδευσή τους στην τρισδιάστατη εκτύπωση.

Από τις 24 έως τις 30 Μαρτίου 2024, πέντε μαθητές και δύο εκπαιδευτικοί ταξίδεψαν στο Valandovo της Βόρειας Μακεδονίας, όπου συνέχισαν την εκπαίδευσή τους στη χρήση του λογισμικού του τρισδιάστατου εκτυπωτή. Μέσω άρτια σχεδιαζόμενων εκπαιδευτικών σεμιναρίων και πρακτικών εφαρμογών, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της τρισδιάστατης εκτύπωσης και της παραγωγής των δικών τους μοντέλων, ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τις τεχνολογικές τους δεξιότητες και επιτρέποντας την εφαρμογή των γνώσεών τους σε καθημερινές εφαρμογές.

Το πολιτιστικό κομμάτι της επίσκεψής τους στο Valandovo περιελάμβανε μια πολύ πλούσια εμπειρία. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής μέσα από την ξενάγηση στην πόλη, την επίσκεψη στο λαογραφικό μουσείο και τις εκδρομές σε διάφορα σημεία ενδιαφέροντος, όπως η πόλη Στρούμιτσα και η λίμνη Doiran. Η επίσκεψη στην πρωτεύουσα, τα Σκόπια, τους πρόσφερε μια επιπλέον ευκαιρία να εμβαθύνουν στον πολιτισμό και στην ιστορία της χώρας.

Η τρίτη φάση της εκπαίδευσης των μαθητών στην τρισδιάστατη σχεδίαση και εκτύπωση θα πραγματοποιηθεί στην Ελευθερούπολη στις αρχές Οκτωβρίου του 2024, όπου οι μαθητές θα εκπαιδευτούν επάνω σε εφαρμογές που βρίσκει η τρισδιάστατη σχεδίαση σε συγκεκριμένους τομείς της βιομηχανίας.