Το ιστορικό χωριό του Αγίου Αθανασίου Δράμας από ψηλά [drone video]

Μια... πτήση πάνω από το χωριό το οποίο βρίσκεται μεταξύ Καβάλας και Δράμας

Πάνω από το χωριό του Αγίου Αθανασίου Δράμας «πέταξε» με το drone του ο Simon Kranz, καταγράφοντας τη μαγευτική θέα στην κοιλάδα και τα ανοιξιάτικα χρώματα, ενώ το βίντεο κλείνει με ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Ο Άγιος Αθανάσιος είναι ένα από τα μεγαλύτερα Τοπικά Διαμέρισματα του Δήμου Δοξάτου, βρίσκεται στη μέση του οδικού άξονα Δράμας-Καβάλας και ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 3.465 κατοίκους.

Το χωριό την περίοδο της Τουρκοκρατίας ονομάζονταν «Μπόριανη». Τα πρώτα κύματα των Ελλήνων προσφύγων ήρθαν στο χωριό μετά το τέλος του 1922 από τη Μικρά Ασία και την Ανατολική Θράκη. Το 1927 η κοινότητα «Μπόριανης» μετονομάστηκε σε κοινότητα «Αγίου Αθανασίου» και αριθμούσε 2.000 κατοίκους.

Οι πρόσφυγες καλλιεργούσαν καπνό που αποτελούσε την πηγή πλούτου της περιοχής και η ύπαρξη της καπναποθήκης του Αγίου Αθανάσιου το αποδεικνύει, γιατί ακόμη και τώρα αποτελεί σημείο αναφοράς του χωριού.

Μεταπολεμικά λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών οι κάτοικοι του Αγίου Αθανασίου αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν προς χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Δείτε το βίντεο