Καβάλα: Εκδήλωση στη μνήμη του Κώστα Κιρτάζογλου

Ένας ενεργός πολίτης-αγωνιστής στα τοπικά και πανελλαδικά κινήματα, στο ΤΕΕ ΑΜ-Θ και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέχρι τον θάνατό του. Ποιος ήταν ο Κώστας Κιρτάζογλου

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Νεφέλη στις 11:00 εκδήλωση στη μνήμη του αγωνιστή κομμουνιστή Κώστα Κιρτάζογλου (1943-2023), από φίλους και συντρόφους του.

Ο Κώστας Κιρτάζογλου υπήρξε ενεργός στην Αριστερά από τη Νεολαία ΕΔΑ και τη Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη, ως φοιτητής της Σχολής Αγρονόμων Τοπογράφων του ΑΠΘ, μέλος της ΠΠΣΠ (Προοδευτική Συνδικαλιστική Παράταξη) από το 1966, πέρασε στην παρανομία με την εκδήλωση του πραξικοπήματος στις 21 Απριλίου 1967.

Στη διάρκεια της δικτατορίας υπήρξε μέλος και στέλεχος της ΟΜΛΕ (Οργάνωση Μαρξιστών Λενινιστών Ελλάδας), ενώ κατέβηκε στην Αθήνα το 1969 για να αναλάβει μέλος της καθοδήγησης της Οργάνωσης.

Συνελήφθη, δικάστηκε και καταδικάστηκε σε πολύχρονη φυλάκιση και ελευθερώθηκε το 1974 με την πτώση της δικτατορίας. Σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης υπήρξε ενεργός πολίτης-αγωνιστής στην Αριστερά, στα τοπικά και πανελλαδικά κινήματα, στο ΤΕΕ ΑΜ-Θ και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μέχρι τον θάνατό του.