Διαδραστική διημερίδα από τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Καβάλας «Γλυκιά Αγκαλιά» [φωτογραφίες]

Η ενημερωτική εκδήλωση φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός». Ποιοι ήταν οι ομιλητές/ομιλήτριες

Το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 διοργανώθηκε διημερίδα για τον Διαβήτη από τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Νομού Καβάλας «Γλυκιά Αγκαλιά» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».

Το Σάββατο έγινε η προβολή της μικρού μήκους ταινίας «Ζω χωρίς να σε φοβάμαι», παραγωγής του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά» και στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση με τον ψυχολόγο, Πελεκάνο Αντώνη.

Την Κυριακή διεξήχθη Στρογγυλή Τράπεζα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2 με ομιλίες του Διαβητολόγου-Παθολόγου, Παπαντωνίου Στέφανου, της Νεφρολόγου, Παπουλίδου Φανής, του Καρδιολόγου, Στρατάκη Ιωάννη, και της Διατροφολόγου-Διαιτολόγου, Λαζαρίδου Βασιλικής.

Στη διαδραστική και επιμορφωτική διημερίδα παρεβρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας και αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και του Κέντρου Κοινότητας, Έλσα Βακιρτζή.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί πολύ την πρόεδρο του Συλλόγου Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας, Γούλα Βάσω για την παραχώρηση της ταινίας, τον Δήμο Καβάλας για την παραχώρηση της αίθουσας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αλλά και το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας για τη συνεργασία. Τέλος, ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους όσοι παρεβρέθηκαν αυτές τις δύο ημέρες στη διημερίδα του Συλλόγου.