5ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Διδακτική των Επιστημών Μέσω Σύγχρονων Τεχνολογιών»: Οι ομιλητές και οι θεματολογίες

Η γενική θεματική του Συνεδρίου είναι η «Ηθική του Δικαίου στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία» και θα πραγματοποιηθεί αμιγώς διαδικτυακά στις 19 έως 21 Απριλίου 2024

Για 5η συνεχόμενη χρονιά το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διδακτική των Επιστημών και Σύγχρονες Τεχνολογίες» του τμήματος Φυσικής του ΔΠΘ (σε συνεργασία με τα τμήματα Χημείας και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και το τμήμα Κοινωνικής Εργασίας), διοργανώνουν το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Διδακτική των Επιστημών Μέσω Σύγχρονων Τεχνολογιών». Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο με γενική θεματική «Ηθική του Δικαίου στην Εκπαίδευση και την Κοινωνία» θα πραγματοποιηθεί αμιγώς διαδικτυακά στις 19 έως 21 Απριλίου 2024.

Το Συνέδριο θα ανοίξει με χαιρετισμό των Κοσμητόρων και Κοσμητόρισσας των σχολών του ΔΠΘ, προέδρων Τμημάτων του ΔΠΘ και του Διευθυντή του ΔΠΜΣ «Διδακτική των Επιστημών και Σύγχρονες Τεχνολογίες», την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 στις 16:30 στην αίθουσα zoom εδώ. Στην ίδια αίθουσα zoom θα ακολουθήσει η προσκεκλημένη ομιλία με θέμα «Οι κανόνες του Θετικού Δικαίου εντός και εκτός της Ηθικής και το Φυσικό Δίκαιο ως βάση διαρκούς αναθεώρησης του Θετικού Δικαίου», με ομιλήτρια την κ. Λιαντίνη-Γεωργοπούλου Νικολίτσα και συντονιστή των καθηγητή Βασίλειο Τσιάντο.

Το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στις 10:00 στην αίθουσα zoom εδώ θα πραγματοποιηθεί η ομιλία με τίτλο «Ξαφνική απώλεια και πένθος: Ενσυναίσθηση και μοίρασμα» στη μνήμη της Γεωργίας Λεπιδάκη με ομιλήτριες την κ. Σεβαστή Χατζηφωτίου και την κ. Ελευθερία Κοκκίνη. Την ίδια ημέρα στις 18:00 στην αίθουσα zoom εδώ θα πραγματοποιηθεί η στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Δημόσια Ανώτατη Εκπαίδευση: Παρόν και μέλλον» με ομιλήτριες/ομιλητές τις/τους Βουλεύτριες/Βουλευτές κ. Αγγελική Δεληκάρη, κ. Διονύση-Χαράλαμπο Καλαματιανό, κ. Αφροδίτη Κτενά και κ. Στέφανο Παραστατίδη. Συντονιστής της στρογγυλής τραπέζης είναι ο κ. Βασίλειος Τσιάντος.

Την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 στις 12:00 στην αίθουσα zoom εδώ θα πραγματοποιηθεί η στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Δημόσια Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Παρόν και μέλλον» με ομιλητές τον κ. Βασίλειο Τσιάντο, κ. Βασίλειο Μαρδύρη, κ. Ευριπίδη Παπαδημητρίου, κ. Αθανασία Γαΐτανίδου, κ. Αθανάσιο Διαλεκτόπουλο, κ. Σπυρίδονα Κιουλάνη και κ. Αργύρη Μυστακίδη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου Έλληνες και ξένοι ομιλητές θα πραγματοποιήσουν τις εισηγήσεις τους, σε θεματικές ενότητες που καλύπτουν την Διδακτική και Σύγχρονες Διδακτικές Καταστάσεις, Διδακτική και Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών, Γενικά Θέματα Παιδαγωγικής και Διδακτικής και Τεχνολογίες της Πληροφορίας και των Επικοινωνιών και Γενικά Επιστημονικά Θέματα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του 5ου Πανελλήνιου Συνέδριου μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο εδώ.