Χριστιανική Ένωση Καβάλας: Συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας γεμάτη… «ομορφιά» και τέχνη

Στο πλαίσιο του forum διαλόγου «Αναζητήσεις και… Συναντήσεις», δύο χορωδίες του σχολείου θα παρουσιάσουν ένα εκλεκτό ρεπερτόριο στην αίθουσα διαλέξεων της Χριστιανικής Ένωσης Καβάλας

Την πραγματοποίηση μίας ακόμη εκδήλωσης, μέσα στο 2024, στο πλαίσιο του forum διαλόγου «Αναζητήσεις και… Συναντήσεις» ανακοινώνει με ιδιαίτερη χαρά η Χριστιανική Ένωση Καβάλας. Ευχάριστη έκπληξη για όσους και όσες παρευρεθούν θα είναι η συμμετοχή δύο χορωδιών του Μουσικού Σχολείου Καβάλας: η Βυζαντινή, υπό τη διεύθυνση του Χρυσοβαλάντη Ιωαννίδη, και η Ευρωπαϊκή, υπό της διεύθυνση της Κωνσταντίας Κύπρου, θα παρουσιάσουν ένα εκλεκτό ρεπερτόριο, χαρίζοντάς μας, έτσι, μια «αρμονική» εισαγωγή στο θέμα της συζήτησης που έπεται.

Προσκεκλημένος, ο Χρυσόστομος Σταμούλης, Καθηγητής Δογματικής και Συμβολικής Θεολογίας, Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ. Έχει μελετήσει τα κείμενα πολλών Πατέρων της Εκκλησίας και, ιδιαιτέρως, του Αγ. Κυρίλλου Αλεξανδρείας. Για την προσφορά του στα θεολογικά γράμματα και τις μελέτες του πάνω στη διδασκαλία της Ορθόδοξης Θεολογίας, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, του απένειμε στις 23 Μαΐου 2022, το οφφίκιο του Άρχοντος Διδασκάλου της Εκκλησίας. Επίσης, το έργο του έτυχε μεγάλης αναγνώρισης και εκτίμησης από την Εκκλησία της Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί, εν προκειμένω, ότι κατά την διεξαγωγή του Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου που διοργάνωσε (κατά το διάστημα 11-14/10/2023) η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος για τα 100 χρόνια του περιοδικού «ΘΕΟΛΟΓΙΑ» με θέμα «Η Ορθόδοξη Θεολογία ἐν πορείᾳ στην “άυλη πραγματικότητα” της ύστερης νεωτερικότητας», ο Χρυσόστομος Σταμούλης ήταν ο κεντρικός ομιλητής.

Στην προσεχή εκδήλωση που θα λάβει χώρα στην πόλη της Καβάλας, ο προσκεκλημένος μας ομιλητής θα αναπτύξει τις ποικίλες διαστάσεις ενός πάντοτε επίκαιρου θέματος, με τίτλο «Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!». Θα τεθούν ερωτήματα πάνω στην σχέση τέχνης και θεολογίας. Επίσης, θα διερευνηθεί η έννοια του κάλλους (της ομορφιάς) ως πηγαίας έκφρασης της εκκλησιαστικής ζωής. Ταυτόχρονα, και καθώς προσεγγίζουμε τη μεγάλη εορτή του Πάσχα, θα γίνει λόγος για τη σημασία που έχει στην εποχή μας το έργο αλλά και αυτή καθ’ εαυτήν η ζωή που εν Αγίω Πνεύματι γεύεται και προσφέρει σε όλον τον κόσμο η Εκκλησία.

Η διαλογική αυτή συνάντηση φιλοξενείται στην αίθουσα διαλέξεων της Χριστιανικής Ένωσης Καβάλας (Δαγκλή 28 – κοντά στον Ι. Ν. Αγ. Παύλου), το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 και ώρα 6:30’ μ.μ. Τη συζήτηση συντονίζει ο Αθ. Στογιαννίδης, Αν. Καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας ΑΠΘ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.